OS Dag 8

Idag var dagen då Sverige överaskade och hade tur istället för tvärt om. Dagen började med att damkronorna skrällde i kvartsfinalen mot Finland där dom vann med 4-2, under säsongen har Finland 6-1 i matcher mot Sverige. Nu väntar en bronsmatch för damkronorna mot Schweiz för USA och Kanada kan man inte göra något åt.
 
Sen skrev idrottshistoria då det var dags för damernas stafett i längdskidåkning, Sverige har inte vunnit OS guld sedan 60-talet samt att Norge vunnit alla stafetter överlägset i 5 år. Ida Ingermarsdotter körde första sträckan på ett grymt sätt och var med täten då hon växlade över till Emma Wiken som gjorde ett galet bra lopp och vann sträckan samt åkte ifrån Norge som redan efter två sträckor var borta, helt sjukt!! Anna Haag gick ut i täten tillsammans med Tyskland och Finland men ganska snabbt tappade Anna men hon var otroligt klok och körde i det tempo hon orkade men växlade till Charlotte Kalla hela 26 sekunder efter och även om man visste att Kalla var i grym form trodde man ju aldrig att hon skulle hämta ikapp 26 sekunder på 5km!! Men ganska snabbt började hon äta in sekund på sekund men det var inte förens i den absolut sista lilla backen som hon var ikapp och sen var hon klart starkast på upploppet och fixade Sveriges första guld! Helt otroligt!! Det var tårar som kom efter guldet och flera timmar efter!
 
Guldet var egentligen omöjligt på tre sätt. 1: Norge har varit överlägsna och att dom inte skulle ta guldet fanns inte på kartan! 2: Kalla var tvungen att plocka in 26 sekunder på 5km! 3: Att ha kraft på upploppet efter att just hämtat in 26 sekunder på 5km!
 
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!
 
Tre kronor spelade idag sin sista gruppspels match mot Lettland där det blev seger med 5-3, Sverige vann utan att imponera men gruppseger blir det och nu väntar kvartsfinal.
 
Sveriges medaljer dag åtta: Ida Ingermarsdotter, Emma Wiken, Anna Haag, Charlotte Kalla, längdskidåkning (stafett) guld.
 
Sveriges medaljer efter dag åtta: 1 guld, 5 silver och 2 brons

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0