Inför Luleå - Färjestad

Ny livsviktig hemma match väntar för Luleå, imorn kommer Färjestad på besök som skämde ut sig totalt mot Modo och förlorade med hela 10-3! Räkna med att dom kommer att vara revanch sugna.


2 bonus poäng delas ut om du prickar in rätt första målskytt på Hedström, Ejdepalm, Lindqvist, Hellström, Jonsson, Johnsson, Burström, Styrman eller någon J-20 spelare.


1:a pris, 5 trisslotter
2:a pris, 3 trisslotter
3:e pris, 1 trisslott

Regler:

Du måste tippa i tid, börjar en match 19.00.00 så måste du tippa senast då, kommer tippset in 19.00.01 kommer det inte att räknas. Jag kommer inte heller att ge nå poäng om du skrivit tippset fel eller har glömt att tippa.

Så här får du poäng:

Rätt tecken 1 X 2 = 2 poäng. Exempel: Du tippar 4-2 och det blir 3-1.
Rätt resultat = 5 poäng. Exempel: Du tippar 4-2 och det blir 4-2.
Rätt första målskytt i Luleå = 3 poäng.
Rätt resultat och rätt första målskytt i Luleå = 10 poäng

OS dag 14

Ytterligare en svensk fjärdeplats kom igår då curlingherrarna förlorade bronsmatchen. Men vi fick en ny bronspeng åxå då Andre Myhrer kom trea i slalom.

Bara en OS dag kvar nu och det är 5 milen där det finns chans på medalj åsså är det ju hockeyfinalen mellan Kanada och USA.

Efter OS dag 14: 5 Guld, 2 Silver och 3 Brons(bild från aftonbladet.se)

Luleå - Linköping 4-1

Riktigt jävla skön seger!  Men framförallt viktig då både Modo och Frölunda vann. Luleå gjorde en grymt bra match, speciellt i andra perioden då man trummade på ordentligt och borde ha gjort ett par mål till.


Luleå–Linköping 4–1 (1–1, 2–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (9.02) Jaroslav Hlinka (Andreas Jämtin) spel fem mot fyra, 1–1 (12.41) Niklas Olausson (Johan Fransson, Mats Lavander) spel fem mot tre.

Andra perioden: 2–1 (11.36) Johan Fransson (Jan Sandström), 3–1 (15.02) Pär Arlbrandt (Chris Abbott, Cam Abbott).

Tredje perioden: 4–1 (15.41) Cam Abbott (Chris Abbott).

Skott: 35–23 (10–8, 18–5, 7–10).

Utv, Luleå: 2x2. Linköping: 3x2.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta, Thomas Forsström, Umeå.

Publik: 4 990.


Tippningstävlingen:


1. Antz 25p
2. Eckke 23p
3. Joel 21p
3. Vistbäckarna 21p
3. Göte 21p
3. Linn 21p

7. Aggazi 19p
8. Peppe 18p
9. Magen 17p
10. Tisco 16p

11. Gungu 15p
11. Jyri 15p
13. Challe 14p
13. Knoe 14p
15. Madde 13p
16. Kova 12p
17. Benny 11p
18. Roger 10p
18. Geud 10p
20. Anso 9p


21. Amanda 7p
22. Bubba 5p
23. Nasse 2p
23. Jens 2p
23. FreuD 2p
26. Albin 0p
26. Jontis 0p(bild från nsd.se)


OS dag 13

2 nya fjärde platser kom denna dag. Som så många gånger förr förstörde Mattias Nilsson Sveriges chanser att ta medalj i skidskytte stafetten, han åkte på en runda medans dom andra svenskarna gjorde ett kanon lopp. Maria PH tog åxå en fjärdeplats i damernas slalom. MEN! Vi fick ett guld åxå! Curling tjejerna försvarade sitt OS guld med ett dramatsikt slut.

Efter OS dag 13: 5 Guld, 2 Silver och 2 Brons(bild från aftonbladet.se)

Inför Luleå - Linköping

Höll fan på att glömma, de e ju match imorn. Luleå möter Linköping på hemmaplan. 7 matcher är kvar och det kommer att bli sjukt tufft. Positivt är att Luleå har hemma matcher 5 av dom 7 matcher som återstår.

2 bonus poäng delas ut om du prickar in rätt första målskytt på Hedström, Ejdepalm, Lindqvist, Hellström, Jonsson, Johnsson, Burström, Styrman eller någon J-20 spelare.


1:a pris, 5 trisslotter
2:a pris, 3 trisslotter
3:e pris, 1 trisslott

Regler:

Du måste tippa i tid, börjar en match 19.00.00 så måste du tippa senast då, kommer tippset in 19.00.01 kommer det inte att räknas. Jag kommer inte heller att ge nå poäng om du skrivit tippset fel eller har glömt att tippa.

Så här får du poäng:

Rätt tecken 1 X 2 = 2 poäng. Exempel: Du tippar 4-2 och det blir 3-1.
Rätt resultat = 5 poäng. Exempel: Du tippar 4-2 och det blir 4-2.
Rätt första målskytt i Luleå = 3 poäng.
Rätt resultat och rätt första målskytt i Luleå = 10 poäng

OS dag 13

En ny fjärde plats blev det för Sverige då damkronerna förlorade bronsmatchen mot Finland. Sverige säkrade dock en medalj då Sveriges curling damer tog sig till final.

Efter OS dag 13: 4 Guld, 2 Silver och 2 Brons

OS dag 12

12:e dagen blev riktigt jävla bra men tyvärr blev det fiasko i den bästa sporten. Herrarna tog ett imponerande guld i längdåkningens stafett. Tre kroner förlorade kvartsfinalen mot Slovakien, 4 lägen för slovakien räckte för att vinna matchen med just 4-3.

Efter OS dag 12: 4 Guld 2 Silver och 2 Brons(bild från aftonbladet.se)

OS dag 11

Ingen medalj denna dag heller. Damerna gjorde det jätte bra i skidskyttestafetten men tyvärr är Ryssland, Tyskland och Frankrike så pass mycke snabbare i spåret för att Sverige ska ha en chans även om dom skjuter bra.

Efter OS dag 11: 3 Guld, 2 Silver och 2 Brons

OS dag 10

Haag och Kalla kallade hem Sveriges 7:e medalj i detta OS då dom tog silver i damernas sprint stafett. Dom såg urstarka ut och såg ut att gå mot ett klart guld men tyskorna åkte riktigt smart och smög hela tiden med bakom och kunde till slut spurta om Sverige på upploppet. Herrarna misslyckades totalt då dom inte ens lyckades ta sig till final. Emil Jönsson var sjuk så landslagsledningen stoppade in unga Teodor peterson istället. Hellner gjorde det riktigt bra men tyvärr så orkade Teodor inte alls hänga med täten, riktigt jävla usel uttagning av landslagsledningen.

Efter OS dag 10: 3 Guld, 2 Silver och 2 Brons


(bild från aftonbladet.se)


OS dag 9

Det bidde ingen medalj denna dag. Hoppet fanns för skidskyttarnas mass starter. Ferry var med i täten med fullt skytte men bommade 2 i sista. För damerna fortsatte motgången då varken Helena eller ACO var nära medalj. Helt jävla sjukt egentligen att 1:an Jonsson och 2:an ACO i världscupen som bland annat tagit två dubbelsegrar i år inte ens mäktar med en enda medalj i detta OS.

Efter OS dag 9: 3 Guld, 1 Silver och 2 Brons

Herrarnas skidskytte mass start:

1. Evgeny Ustyugov, Ryssland
2. Martin Fourcade, Frankrike
3. Pavol Hurjat, Slovakien

12. Björn Ferry

Damernas skidskytte mass start:

1. Magdalena Neuner, Tyskland
2. Olga Zaitseva, Ryssland
3. Simone Hauswald, Tyskland

Svenskorna:

10. Helena Jonsson
13. Anna Carin Olofsson-Zidek
28. Anna Maria Nilsson


OS dag 8

WOW!! Igår fick man uppleva en historisk svensk skidtävling, tror det är den mest underhållande längdåkning tävling jag nånsin sett. Det var åxå en helt annorlunda tävling än vad man är van att se, tydligen har det inte hänt att någon ryckt så himla tidigt. Man blev lite tårögd då svenskarna gick i mål.

Ingen av svenskarna var ju direkt favorit att ta medalj i denna dubbeljakt. Alla svenskar var med i första klungan vid skidväxlingen till fri stil (Johan Olsson, Marcus Hellner, Anders Södegren och Daniel Rickardsson) men direkt efter skidbytet stack Johan Olsson överaskande ifrån klungan men ingen trodde ju att det skulle hålla. Han ledde som mest med 24 sekunder och det mycket tack vare Marcus Hellner och Anders Södegren som helt osjälviskt offrade sina egna chanser till medalj med att gå upp först i jagande klungan och bromsa ner farten för att hjälpa Johan Olsson. Södergren som knappt gjort en tävling denna säsong ser hur pigg ut som helst och offrar allt för sin landsman.

I den jagande klungan tog ryssen Legkov upp jakten men det var bara Hellner och tysken Angerer som orkade hänga med ryssen. I sista backen innan upploppet var dom 3 ikapp Olsson och då trodde man så klart att dom bara skulle åka förbi han men på nå jävla sätt hittar han krafter att svara och i spurten var det Hellner som var starkast och Olsson kunde hålla Legkov bakom sig och säkrade bronset. Guld och brons!! Helt jävla otroligt med tanke på att man trodde inte ens att det skulle bli medalj. Extra kul var åxå att norska stor favoriten Petter Northug blev nerspörtad av Södergren om 10:e platsen.

Efter OS dag 8: 3 Guld, 1 Silver och 2 Brons
(bild från aftonbladet.se)
 


OS dag 7

Anna Haag tog en överaskande silver medalj i damernas dubbeljakt, riktigt jävla kul att vi fick en svensk överaskning istället för svenska fiaskon och svensk otur. Grymt bra gjort av Anna.
Tre kronor har startat turneringen med 2 vinster utan att imponera, Tyskland besegrades med 2-0 och Vitryssland med 4-2.

Efter OS dag 7: 2 Guld, 1 Silver och 1 Brons.


(bild från aftonbladet.se)

OS dag 6

Ja vette fan vad som hänt med Helena Jonsson, hon har varit fullständigt överlägsen hela säsongen men nu när det är OS har hon helt plötsligt tappat allt, Helena och ACO som ligger 1:a och 2:a med god marginal i världscupen har fortfarande inte tagit någon medalj i detta OS. Björn Ferry kunde inte göra om sitt guld lopp, han sköt bort sig samtidigt som dom andra svenskarna gjorde likadant. Sverige hade för första gången lite tur i detta OS, Anja Persson låg 3:a då det var en åkare kvar i damernas super kombination och det var inte vilken åkare som helst. Det var den överlägsna Amrikanskan Vonn men hon körde ur så Anja fick bronset, riktigt stark med tanke på den otäcka vurpan hon hade i störtloppen som kostade henne en silver nedalj.


Efter OS dag 6: 2 Guld, 1 Brons


Damernas skidskytte distans:

1. Tora Berger, Norge
2. Elena Khrustaleva, Kazhakstan
3. Darya Domracheva, Vitryssland

Svenskorna:

17. Anna Carin Olofsson-Zidek
24. Anna Maria Nilsson
49. Helena Jonsson
77. Elisabeth Högberg

Herrarnas skidskytte dustans:

1. Emil Hegle Svendsen, Norge
2. Ole Einar Björndalen, Norge
2. Sergey Novikov, Vitryssland

Svenskarna:

34. Mattias Nilsson
42. Björn Ferry
61. Carl Johan Bergman
77. Fredrik Lindström


(bild från aftonladet.se)

OS dag 5

ja, OS dag 5 som såg ut att kunna bli så bra för svensk del med Anja i störtlopp och sprintloppen blev till slut ett fiasko. Anja var på väg mot en säker silverplats då hon stömlade till sig i sista hoppen och föll. Emil Jönsson var storfavorit i herrarnas sprint men orkade inte ens ta sig till final. Å grädden på moset så blev det en ny 4:e plats för Sverige i Anna Olsson. Känns så jävla tungt, Sverige hade ju kunnat ha 6-7 medaljer redan nu med lite tur. Det blir nog ett fiasko OS, man blev så bortskämd då det gick så bra i Turin för 4 år sen.

Efter OS dag 5: 2 Guld

OS dag 4

Gårdagens guld av Kalla följdes upp med ett nytt svenskt guld då Ferry vann jaktstarten efter ett fantastiskt lopp med endast en bom och kanon åkning, helt sjukt jävla bra gjort!
Sverige är bra på att komma fyra i detta OS, igår var det ACO som kom på den svidande 4:e platsen. Jonsson bommade för ovanlighetens skull 2 skott i stående och då var hon borta från medaljstriden eftersom hon startade så långt bakom.

Efter OS dag 4: 2 Guld

Damernas jaktstart:

1. Magdalena Neuner, Tyskland
2. Annastasiya Kuzmina, Slovakien
3. Marie Laure Brunet, Frankrike

Svenskorna:

4. Anna Karin Olofsson-Zidek
14. Helena Jonsson
41. Sofia Domeij
47. Anna Maria Nilsson

Herrarnas skidskytte:

1. Björn Ferry, Sverige
2. Christoph Sumann, Österrike
3. Vincent Jay, Frankrike

Övriga Svenskar:

19. Carl Johan Bergman
33. Fredrik Lindström(bild från aftonbladet.se)

OS dag 3

Kalla kallade hem första medaljen för Sverige i detta OS, efter ett fantastiskt lopp där hon ledde från start till mål tog hon hem guldet, underbart kul!
Både Anna Haag och Marcus Hellner var bara sekunder från att knipa en brons peng, men tyvärr föll dom på målsnöret.


Efter OS dag 3: 1 Guld

Ikväll kan man alltid hoppas på att Helena eller Björn åker upp sig till en medaljplats i jaktstarterna.


(bild från aftonbladet.se)

OS dag 2

Andra dagen blev inte eller svensk, för dom svenska skidskytte herrarna gick det tungt. Dom sköt bra men en bit in på loppet så började det att ösa ner snö så det var bara som som gick ut först som kom undan det, tror det var 7 av dom 10 som starta först som också kom bland dom 10 första i mål. Det blev ingen Anja för det blev inställt på grund av dåligt väder.

Herrarnas skiskyttesprint:

1. Vincent Jay, Frankrike
2. Emil Hegle Svendsen, Norge
3. Jakov Fak, Kroatien

Svenskarna:

8. Björn Ferry
38. Fredrik Lindström
42. Carl Johan Bergman
79. Magnus Jonsson


Men ikväll ska det fan bli en medalj och den ska Kalla ta då det är dax för damernas 10 km fri stil. Ikväll är det också herrarnas 15 km fri stil och där kan mycke väl Hellner knipa en medalj.


OS dag 1

Första OS dagen blev inge bra med svenska ögon, medaljhoppen var Helena Jonsson och ACO i damernas skidskytte sprint. Båda sköt bra men dom måste haft usla skidor för dom var långt efter ändå. Anna-Maria Nilsson gjorde dock ett kanon lopp och hamna på en fin 16:e plats. Guldet blev en superskräll och gick till slovakiskan Kuzmina.

Damernas skidskytte sprint:

1. Annastasiya Kuzmina, Slovakien
2. Magdalena Neuner, Tyskland
3. Marie Dorin, Frankrike

Svenskorna:

12. Helena Jonsson
16. Anna Maria Nilsson
20. Anna Carin Olofsson-ZidekNya tag idag då det är Anja och herrarnas skidskytte.


Frölunda - Luleå 2-1

Finns inga ord som beskriver denna match. bye bye slutspel.


Frölunda-Luleå 2-1 (1–0, 0–1, 1–0)
Första perioden: 1–0 (12.44) Per–Johan Axelsson (Christian Bäckman, Fredrik Pettersson) spel fem mot fyra.
Andra perioden: 1–1 (14.44) Jan Sandström (Chris Abbott, Martin Chabada).
Tredje perioden: 2–1 (19.54) Christian Bäckman (Niklas Andersson, Fredrik Pettersson) spel fem mot fyra.
Skott: 32–24 (11–11, 8–8, 13–5).
Utv, Frölunda. 4x2. Luleå: 9x2.
Domare: Wolmer Edqvist, Grums.
Publik: 10 381.


Tippningstävlingen:

1. Antz 25p
2. Eckke 23p
3. Vistbäckarna 21p

4. Göte 19p
4. Linn 19p
6. Peppe 18p
7. Aggazi 17p
7. Magen 17p
9. Tisco 16p
9. Joel 16p

11. Gungu 15p
11. Jyri 15p
13. Challe 14p
13. Knoe 14p
15. Madde 13p
16. Benny 11p
17. Kova 10p
17. Geud 10p
19. Anso 9p
20. Roger 8p

21. Amanda 7p
22. Bubba 5p
23. Jens 2p
23. FreuD 2p
25. Albin 0p
25. Jontis 0p

 


Inför Frölunda - Luleå

Sista matchen innan OS uppehållet, Luleå har ju spelat riktigt bra borta mot Frölunda den senaste tiden så man kan ju bara hoppas att dom fortsätter så och tar 3 poäng och ett steg närmare slutspel.


2 bonus poäng delas ut om du prickar in rätt första målskytt på Hedström, Ejdepalm, Lindqvist, Hellström, Jonsson, Johnsson, Burström, Styrman eller någon J-20 spelare.


1:a pris, 5 trisslotter
2:a pris, 3 trisslotter
3:e pris, 1 trisslott

Regler:

Du måste tippa i tid, börjar en match 19.00.00 så måste du tippa senast då, kommer tippset in 19.00.01 kommer det inte att räknas. Jag kommer inte heller att ge nå poäng om du skrivit tippset fel eller har glömt att tippa.

Så här får du poäng:

Rätt tecken 1 X 2 = 2 poäng. Exempel: Du tippar 4-2 och det blir 3-1.
Rätt resultat = 5 poäng. Exempel: Du tippar 4-2 och det blir 4-2.
Rätt första målskytt i Luleå = 3 poäng.
Rätt resultat och rätt första målskytt i Luleå = 10 poäng

Brynäs - Luleå 2-1

Matchfakta:
Brynäs-Luleå (1-1, 1-0,0-0)
Första perioden:
1-0 (04.32) Eero Soumervouri (A Dackell)
1-1 (19.07) Pär Arlbrandt (J Fransson, N Olausson)
Andra perioden:
2-1 (14.00) Jörgen Sundqvist (O Molin, M Kahnberg)
Tredje perioden:

Skott: 19-26 (10-8, 4-7, 5-11)
Utv: BIF: 4x2 LHF 5x2
Tekningar: 22-28
Domare: Per Claesson
Publik: 7267 


Tippningstävlingen:


1. Antz 23p
2. Vistbäckarna 21p
2. Eckke 21p

4. Göte 19p
5. Linn 17p
5. Aggazi 17p
7. Joel 16p
7. Peppe 16p
9. Magen 15p
9. Gungu 15p
9. Jyri 15p

12. Tisco 14p
12. Challe 14p
12. Knoe 14p
15. Madde 11p
15. Benny 11p
17. Geud 10p
18. Anso 9p
19. Kova 8p
19. Roger 8p

21. Amanda 7p
22. Jens 2p
22. FreuD 2p
24. Albin 0p
24. Anton 0p
24. Jontis 0p


Inför Brynäs - Luleå

Dax för match igen mot omöjliga Brynäs, jag tror inte Luleå har har vunnit mot dom denna säsong. Det vore  ju perfekt att bryta den sviten nu för vid Lule vinst går Luleå förbi Brynäs i tabellen.


bonus poäng delas ut om du prickar in rätt första målskytt på Hedström, Ejdepalm, Lindqvist, Hellström, Jonsson, Johnsson, Burström, Styrman eller någon J-20 spelare.


1:a pris, 5 trisslotter
2:a pris, 3 trisslotter
3:e pris, 1 trisslott

Regler:

Du måste tippa i tid, börjar en match 19.00.00 så måste du tippa senast då, kommer tippset in 19.00.01 kommer det inte att räknas. Jag kommer inte heller att ge nå poäng om du skrivit tippset fel eller har glömt att tippa.

Så här får du poäng:

Rätt tecken 1 X 2 = 2 poäng. Exempel: Du tippar 4-2 och det blir 3-1.
Rätt resultat = 5 poäng. Exempel: Du tippar 4-2 och det blir 4-2.
Rätt första målskytt i Luleå = 3 poäng.
Rätt resultat och rätt första målskytt i Luleå = 10 poäng


Luleå - Modo 4-1

Äntligen en seger och en jävligt viktig sådan, nu har vi 7 poäng ner till sluspels strecket.


Matchfakta:
Luleå - Modo 4-1 (2-0,0-1,2-0)
Första perioden:
1-0 (08.52) Pierre Johnsson (J Fransson)
2-0 (18.32) Martin Chabada (Berglund)
Andra perioden:
2-1 (01.16) Hannu Pikkarainen (P Forsberg)
Tredje perioden:
3-1 (12.31) Kristoffer Berglund (Chris Abbott)
4-1 (19.33) Mikael Lidhammar

Skott: 24-26 (8-8, 11-9, 5-9)
Utv: LHF: 3x2 MODO: 6x2 1x20
Domare: Sören Persson
Publik: 6279

 

Tippningstävlingen:


1. Vistbäckarna 21p
1. Antz 21p
3. Göte 19p

4. Aggazi 17p
5. Joel 16p
5. Peppe 16p
5. Eckke 16p
8. Linn 15p
8. Gungu 15p
8. Jyri 15p

11. Tisco 14p
11. Challe 14p
13. Magen 13p
14. Knoe 12p
15. Madde 11p
15. Benny 11p

17. Anso 9p
18. Kova 8p
18. Roger 8p
18. Geud 8p
21. Amanda 7p

22. Jens 2p
22. FreuD 2p
24. Albin 0p
24. Anton 0p
24. Jontis 0p 
(bild från nsd.se)


Inför Luleå - Modo

3 matcher kvar innan OS uppehållet och Luleå möter dom 3 lag som ligger dom närmast i tabellen (Modo, Brynäs och Frölunda), alltså livsviktiga matcher. Först på tur är Modo som ligger 9:a, vid vinst är det hela 7 poäng ner till Modo, vid förlust bara 1 poäng.


2 bonus poäng delas ut om du prickar in rätt första målskytt på Hedström, Ejdepalm, Lindqvist, Hellström, Jonsson, Johnsson, Burström, Styrman eller någon J-20 spelare.


1:a pris, 5 trisslotter
2:a pris, 3 trisslotter
3:e pris, 1 trisslott

Regler:

Du måste tippa i tid, börjar en match 19.00.00 så måste du tippa senast då, kommer tippset in 19.00.01 kommer det inte att räknas. Jag kommer inte heller att ge nå poäng om du skrivit tippset fel eller har glömt att tippa.

Så här får du poäng:

Rätt tecken 1 X 2 = 2 poäng. Exempel: Du tippar 4-2 och det blir 3-1.
Rätt resultat = 5 poäng. Exempel: Du tippar 4-2 och det blir 4-2.
Rätt första målskytt i Luleå = 3 poäng.
Rätt resultat och rätt första målskytt i Luleå = 10 poäng

RSS 2.0