OS 2016

Som alltid när ett OS är över känns det lite deprimerande då man i stort sett suttit bänkad framför teven från morgon till kväll och plötsligt är det slut. OS är är ju helt underbart och det är ju så många sporter man bara ser vart fjärde år där man tok hejar på alla svenskar i alla sporter. Trodde aldrig någonsin att jag skulle bli nervös av att titta på golf men oj vad nervös jag var! Så gick det för Sverige dag för dag:
 
OS Dag 1
Ingen medalj, OS tjuvstartade med fotboll.
OS Dag 2
Ingen medalj, OS tjuvstartade med fotboll.
OS Dag 3 
Invigning.
OS Dag 4
Ingen medalj.
OS Dag 5
1 silver, Emma Johansson, cykel. Ett spännande lopp där Emma var otroligt nära att ta guld.
1 guld, Sarah Sjöström, simning, 100m fjäril. Sarah höll för favorittrycket och tog världsrekordet samt krossade allt motstånd.
OS Dag 6
ingen medalj.
OS Dag 7
Ingen medalj.
OS Dag 8
1 silver, Sarah Sjöström simning, 200m fritt. Sarah var nära guldet men orkade inte riktigt men ett fint silver.
OS Dag 9
Ingen medalj.
OS Dag 10
1 brons, Sarah Sjöström, simning, 100m fritt. I ett otroligt jämt lopp knep Sarah bronset och blev historisk att som enda svensk ta tre medaljer under samma OS.
OS Dag 11
Ingen medalj.
OS Dag 12
1 silver, Marcus Svensson skytte. Marcus var extremt nära guldet, i finalen missade han nämligen sista skottet.
OS Dag 13
1 silver, Henrik Stenson, golf. Även Stenson var otroligt nära guldet men fick se sig slagen med minsta möjliga marginaler.
OS Dag 14
Ingen medalj.
OS Dag 15
Ingen medalj.
OS Dag 16
1 brons, Jenny Fransson, brottning. Sverige var några gånger nära att ta medalj i brottning men föll på målsnöret men tillslut kunde Jenny fixa första brottningsmedaljen.
OS Dag 17
1 brons, Sofia Matsson, brottning. Trots problem med skador fixade Sofia bronset och det bara några sekunder in i bronsmatchen.
OS Dag 18
1 silver, Peder fredricson, hästhoppning. Är totalt ointresserad av hästsport, dock otroligt kul med svensk medalj.
1 silver, damfotboll. Då alla andra svenska lag misslyckades så skrällde damlaget i fotboll ordentligt. Efter ett dåligt gruppspel där man vann mot Sydafrika med 1-0, förlorade mot Brasilien med 5-1 och spelade 0-0 mot Kina trodde inte många på medalj. i kvartsfinalen väntade en omöjlig uppgift där USA stod för motståndet, ett lag som knappt förlorat någon match någonsin i OS. Men Sverige lyckades med det omöjliga och slog ut USA på straffar. sen gjorde man det omöjliga igen och slog ut hemmanationen Brasilien i semifinalen, också på straffar. I finalen tog det dock stopp där Tyskland kunde vinna med 2-1.
OS Dag 19
1 guld, Jenny Rissveds, mountainbike. Missade tyvärr detta live men sett i efterhand. Helt otroligt kul, Jenny skulle bara vara med för att se och lära men krossade allt motstånd och vann guldet.
OS Dag 20
ingen medalj.
 
Summering:
11 medaljer, 2 guld, 6 silver, 3 brons. 26:a i medaljligan.
 
11 medaljer tycker jag är helt okey, 3 fler medaljer än förra sommar OS.
Men OJ så mycket bättre det hade kunnat bli! Men lite tur hade många silver varit guld. 
om Sjöström hade skippat lagkapperna tror jag hon hade kunnat ta fyra guld. Vi hade även väldigt många stolpe ut där vi precis missade medalj. Segling, kampsporter, lagsporter, brottning, kanot, friidrott, skytte hade alla kunnat vara så mycket bättre.
 
Så om våra idrottare hade haft lite bättre form och hade haft stolpe in istället för ut är jag helt övertygad om att vi hade tagit dubbelt så många medaljer och betydligt fler guld. 
 
Men men, det har varit fantastiskt kul som OS alltid är. Nu dröjer det fyra år igen tills man ser de sporter man sett de sista veckorna.
 
 

RSS 2.0