Tung start för Asplöven

Asplöven fick ett tufft välkommnande i Allsvenskan redan efter 9 minuter låg man under med 3-0. Målvakten Puurula som tydligen spelade med feber var riktigt dålig den perioden han fick stå innan han blev utbytt.
Det blev till slut 4-0 så Asplöven måste ju ha spelat upp sig lite samtidigt som Karlskoga säkert gick ner sig lite på grund av sin klara ledning. Med 16 sekunder kvar av matchen drog Conny Strömberg på sig ett matchstraff efter en tackling i ryggen som han själv tyckte var en filmning. Jag har inte sett tacklingen någonstans så kan inte uttala mig. Inte bra att få sin stora stjärna avstängd då han dessutom bara har ett korttidskontrakt.

Jag såg ju den andra nykomlingen Karlskrona också åka på storstryk. Leksand vann med 5-1 men Karlskrona ska absolut inte skämmas över sin insats. Visst, det syntes att Leksand var det skickligare laget men i spel 5 mot 5 stod ända Karlskrona bra upp. Men i PP var Leksand dödligt giftiga, dom 3 första PP resulterade i mål. Johan Ryno, vilken lirare! Han gjorde 2 riktigt snygga kassar båda med ett klassiskt dragskott upp i kryllan.