Rögle - Luleå 1-3 och ställningen i tippningstävlingen

Oj oj så grymt jävla skön start på säsongen! Man har saknat den där nervositeten som alltid kommer när Luleå leder och det är några minuter kvar, den är så jobbig med ändå så härlig.

Luleå började matchen väldigt bra och var klart bättre första 10 i första perioden men sen spelade Rögle upp sig och jämnade ut spelet något. I andra perioden var Luleå totalt överlägsna och borde ledat med ett par tre mål men man satte inte chanserna. I tredje däremot var det Rögle som dominerade och var vid ett flertal tillfällen nära att kvittera men Gustaffson höll tätt.

Jag tror att det var viktigt att Klasen fick göra ett poäng, tror det är den spelare i laget som skulle ha haft svårast om inte poängen rullar in från början.

Jag blir vansinnig på allt jävla snack om HVs "sparkmål" mot Färjestad! Det pratades om att den nya sparkregeln sattes på prov direkt, skitsnack säger jag! Det målet hade även godkänns förra säsongen!

örsta perioden: 0–1 (3.12) Kim Hirschovits (Robin Jonsson, Linus Klasen), 1–1 (14.22) Alexander Barta (Mike Iggulden) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–2 (16.40) Joonas Vihko (Pavel Skrbek, Jens Jakobs).

Tredje perioden: 1–3 (19.05) Kim Hirschovits (Niklas Fogström, Cam Abbott).

Skott: 18–36 (7–14, 4–18, 7–4).

Utv, Rögle: 3x2. Luleå: 4x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby, Christoffer Karlsson, Vadstena.

Publik: 4 369.