Luleå - Modo 3-2 och ställningen i tippningstävlingen

Det blev en grymt skön seger igår och det var så roligt att äntligen få se Luleå få till ett bra anfallspel även om försvarsspelet stuntals darrade. I första perioden var det Modo som hade mest puck men det var Luleå som skapade dom hetaste och flesta chanserna. Men trots massa chanser åt bägge håll blev perioden mållös.

Den andra fortsatte som den första men denna gång var Luleå effektivare och kunde göra två mål efter tio minuters spel. Modo tog sen time-out och tog över matchen fullständigt och gjorde också ett mål i PP.

Tredje perioden såg ut ungefär som den första med mycket puckinnehav för Modo men chanser åt bägge håll, båda lagen gjorde varsitt mål och på slutet kunde Luleå ganska enkelt ändå hålla ut och vinna matchen.

Vihko passade som handen i hansken tillsammans med Abbotts, vilken fart det blev i den femman! David Rautio var fenomenalt bra matchen igenom.

Toni Koivisto täckte ett skott med foten och tacken för det blev en bruten fot så han blir borta i ca 2 månader, riktigt jävla förbannat tråkigt! Jag tycker Koivisto varit den bästa anfallaren så här långt.

Andra perioden: 1–0 (1.25) Pavel Skrbek (Toni Koivisto, Linus Persson), 2–0 (10.00) Linus Persson (Lukas Kilström), 2–1 (14.57) Per–Åge Skröder (Niklas Sundström, Bernhard Starkbaum) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–1 (8.29) Chris Abbott (Lukas Kilström, Pavel Skrbek) spel fem mot fyra, 3–2 (9.29) Alexander Steen.

Skott: 27–27 (6–6, 12–15, 9–6).

Utv, Luleå: 2x2. Modo: 4x2.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle, Mikael Sjöqvist, Karlstad.

Publik: 4 389