Viktig seger för Asplöven

Asplöven tog en otroligt viktig seger ikväll hemma mot Tingsryd. Asplöven fick en drömstart då man hjorde mål redan efter 33 sekunder men sen var Tingsryd det bättre laget och man vann också perioden med 1-2. Även i andra perioden var Tingsryd det bättre laget men den perioden slutade 1-1. Först i sista vaknade Asplöven till och gjorde en riktigt bra period. Efter sex minuter hade Asplöven både kvitterat och tagit ledningen med 4-3. Tingsryd fick chansen att spela fem mot tre med åtta minuter kvar men Asplöven spelade bra box och kunde hålla undan därför kändes det grymt onödigt då Tingsryd med fem minuter kvar kvitterade på en kontring. Riktigt skönt var det då Asplöven avgjorde med ett 5-4 mål på en retur då det återstod drygt tre minuter.

Asplövens nyförvärv Dion Knelsen gjorde ett hatrick, han kommer att bli grymt viktig för Asplöven. Berglund och Mannberg spelade ikväll med Asplöven men precis som med Luleå hade dom svårt att skapa chanser men om dom får fortsätta lira där kan dom lära sig mer om hur Asplöven spelar och då kunna skapa mer chanser.