Luleå - Brynäs 7-4

Luleå tog sin 8:e seger på 10 matcher och nu leder vi med 4 poäng till godo på Linköping som ligger tvåa.
Matchen mot Brynäs var sjukt svänging och jag har aldrig sett att Luleå släppt till så många chanser till motståndarlaget förut men nu visar dom att dom kan vinna sånna matcher åxå.

Luleå–Brynäs 7–4 (2–1, 2–2, 3–1)
Första perioden: 1–0 (10.10) Simon Hjalmarsson (Kim Karlsson), 2–0 (14.38) Karl Fabricius (Thomas Raffl, Anders Burström), 2–1 (19.56) Lars Jonsson (Anton Rödin Jakob Silfverberg).
Andra perioden: 2–2 (1.41) Eero Somervuori (Dale Clarke, Jakob Silfverberg), 2–3 (11.53) Jonathan Carlsson (Andreas Dackell, Calle Järnkrok), 3–3 (16.01) Janne Niinimaa (Sebastian Enterfeldt, Simon Hjalmarsson), 4–3 (19.07) Cam Abbott (Fredrik Styrman, Joonas Vihko).
Tredje perioden: 4–4 (1.20) Calle Järnkrok (Dale Clarke), 5–4 (3.27) Joonas Vihko (Elias Fälth, Chris Abbott) spel fem mot fyra, 6–4 (12.49) Mats Lavander (Niklas Olausson, Pär Arlbrandt) 7–4 (16.10) Kim Karlsson (Sebastian Enterfeldt, Simon Hjalmarsson).
Skott: 30–20 (10–8, 11–7, 9–5).
Utv, Luleå: 3x2. Brynäs: 5x2.
Domare: Mikael Sjöqvist, Karlstad, och Wolmer Edqvist, Grums.
Publik: 4 975.