Skidskytte och Kvalserien

Helena Jonsson fortsätter att imponera stort! Det blev guld i dagens sprint! Helt fantastiskt lopp! Hon gick ut som 2:a och var bara 4 sekunder före Neuner efter andra skyttet, Neuner som alla vet åker ju sinnessjukt fort men Jonsson gjorde en imponerande slutrunda och vann till slut med 7 tiondelar före Neuner. Det var den bästa sprinten iår där massor av toppåkare sköt suveränt, mellan 1:an Jonsson och 5:an Henkel skiljde det bara 4,6 sekunder! Helena gick dessutom upp till första plats i den totala världscupen. Det är inget snack om vem som ska få bragdguldet, det ska vara en helvetes sjuk insats av nån annan svensk om det inte ska hamnar hos Helena. Hur gick det för övriga svenskar då? Anna-Maria Nilsson gjorde även hon ett mycket bra lopp där hon sköt fullt och slutade på en fin 14:e plats. Mycket bra för hennes självförtoende då hon haft enorma problem med skyttet iår. AKO åkte fruktansvärt fort men drog tyvärr på sig 2 straffrundor och blev 17:e kvinna i mål. Sofia Domeij gjorde en bra tävling då hon bara drog på sig 2 bom, hon kom på 33:e plats. Elisabeth Högberg och Jenny Jonsson sköt bra men dom åker för långsamt, men på några år kan dom bli riktigt bra.

Resultat:

1. Helena Jonsson, Sverige
2. Magdalena Neuner, Tyskland
3. Olga Zaitseva, Ryssland


(Bilden är från Aftonbladet.se)



Det blev ingen medalj för Sverige i herrarnas sprint men vi fick ändå se 2 svenkar storskrälla. Jörgen Brink som har haft enorma problem med skyttet fick äntligen till det! Han sköt fullt i liggande och bommade bara 1 skott i stående och åkte riktigt fort. Resultatet blev en fin fin 5:e plats. Och en ännu större skräll bjöd 19-årige Fredrik Lindström för, jag hade faktiskt inte ens hört talas om han åsså smäller han på med en 13:e plats efter fullt skytte! Förbaskat kul och se! Carl-Johan Bergman gjorde ett godkänt lopp och spurta i mål på 12:e plats. Även Mattias Nilsson fick äntligen till skyttet och klarade sig med endast 1 bom, han slutade på 18:e plats. Alltså 4 svenskar bland dom 18 bästa, grymt bra!

Resultat:

1. Lars Berger, Norge
2. Ole Einar Björndalen, Norge
3. Christoph Sumann, Österrike



(Bilden är från Svt.se)


Åsså har det varit Kvalseriehockey ikväll åxå. Jag såg Leksand mot Södertälje och tyvärr så losade Leksand. Leksand trummade på riktigt bra i första perioden och SSK hängde inte med men det stod "bara" 1-0 efter första perioden. SSK lyfte upp spelet i andra perioden och gjorde 1-2 efter 5 minuters spel sen spelade man oerhört disiplinerat i defensiven och tog hem seger med 2-3. I dom andra matcherna skrällde Växjö och tog en pinne mot Rögle som vann straffarna och Västerås vann på förlängning borta mot AIK.



(Bilden är från Aftonbladet.se)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0