Semifinal 5

Finns inte så mycket att säga, Skellefteå var det klart bättre laget och vann rättvist.

Skellefteå–Luleå 2–0 (1–0, 0–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (9.45) Anders Söderberg (Oscar Lindberg, Melker Karlsson).

Tredje perioden: 2–0 (19.45) Jimmie Ericsson (Fredrik Lindgren) mål i tom kasse.

Skott: 31–22 (16–3, 8–13, 7–6).

Utv, Skellefteå: 3x2. Luleå: 5x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle, Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik: 5 923.

Semifinal 4

Fjärde raka matchen som går till förlängning! Tyvärr så kvitterade Skellefteå både i sudden vinster och i match serien. Då Skellefteå avgjorde förra matchen så skulle det egentligen ha varit en utvisning och denna match så skulle domaren blåst av spelet då han styrde pucken till en fri Skellefteå spelare som totalt ställde Nilsson.
Tråkigt som satan att domaren ska avgöra 2 matcher!

Luleå - Skellefteå 1-2 efter förlängning

Tredje perioden: 0-1 (17.13) Christian Söderström EQ, 1-1 (19.48) Pierre Johnsson (Cam Abbott, Pär Arlbrandt) PP1

Semifinal 3

Vi kan ju tyvärr inte vinna alla förlängningar.

Skellefteå - Luleå 2-1 efter förlängning

Tredje perioden: 0-1 (9.23) Jonas Berglund (Pierre Johnsson, Konstantin Komarek) EQ, 1-1 (16.25) Erik Forssell (Christian Söderström, Jimmie Ericsson) EQ

Fjärde perioden: 2-1 (12.04) Erik Forssell (Christian Söderström, Adam Larsson) PP1

Skott: 46-32 (11-10, 11-6, 14-7, 10-9)

Utv: Skellefteå AIK: 2x2, Luleå HF: 5x2

Domare: Wolmer Edqvist, Sören Persson

Linjemän: Jan Sandström, Fredrik Ulriksson

Publik: 6001

Semifinal 2

Helt otroligt, så overkligt det känns, Luleå leder semifinalen med 2-0 i matcher. Sett till 60 minuter så var Skellefteå det bättre laget men Luleå vann sin tredje match irad på förlängning i detta slutspel. Bara 2 vinster kvar nu till en sensationell finalplats!

Luleå - Skellefteå 4-3 efter förlängning

Första perioden: 0-1 (4.39) David Rundblad (Yared Hagos, Tim Erixon) EQ, 1-1 (13.10) Jonas Berglund (Robin Jonsson) EQ, 1-2 (13.33) Jimmie Ericsson (Petter Granberg) EQ

Andra perioden: 1-3 (17.38) Pierre-Edouard Bellemare (David Rundblad, Yared Hagos) EQ, 2-3 (18.08) Cam Abbott (Topi Jaakola, Chris Abbott) EQ

Tredje perioden: 3-3 (15.10) Joonas Vihko (Chris Abbott, Topi Jaakola) EQ

Fjärde perioden: 4-3 (11.15) Simon Hjalmarsson (Pierre Johnsson, Niklas Olausson) EQ

Skott: 32-39 (7-11, 11-14, 8-10, 6-4)

Utv: Luleå HF: 4x2, Skellefteå AIK: 2x2

Domare: Wolmer Edqvist, Christer Lärking

Linjemän: Johannes Käck, Peter Sabelström

(bild från kuriren.nu)

Semifinal 1

Luleå tog ledningen med 1-0 i matchserien i en ganska ologisk match. Luleå fullständigt dominerade första halvan av matchen men ändå kunde Skellefteå hämta upp 2-0 till 2-2. Sen när Skellefteå började ta över matchen så tar Luleå ledningen. Sen får Skellefteå spela 5 mot 3 i nästan 2 minuter och ytterliga 2 i 5 mot 4 utan att lyckas göra mål men naturligtvis så gör dom mål precis när Luleå klarat av utvisningarna. Matchen går till förlängning där Skellefteå har ett stort övertag men det är Luleå som avgör och det är Burra av alla som gör det.

Skellefteå–Luleå 3–4 e förl (0–1, 2–1, 1–1, 0–1)

Första perioden: 0–1 (15.04) Mats Lavander (Sebastian Enterfeldt, Niklas Olausson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0–2 (0.58) Pär Arlbrandt (Topi Jaakola, Niklas Olausson), 1–2 (16.08) Christian Söderström (Erik Forssell, Jimmie Ericsson), 2–2 (19.23) Joakim Lindström (Martin Lundberg, Mikko Lehtonen).

Tredje perioden: 2–3 (5.44) Pär Arlbrandt (Simon Hjalmarsson), 3–3 (11.14) Fredrik Warg (Yared Hagos, David Rundblad).

Fjärde perioden: 3–4 (13.38) Anders Burström (Konstantin Komarek).

Skott: 40–34 (9–15, 12–3, 11–10, 8–6).

Utv, Skellefteå: 2x2. Luleå: 8x2.

Domare: Thomas Andersson, och Gävle, Ulf Rönnmark, Stockholm.

Publik: 5 755.

Kvartsfinal 7

Ojojoj, allt känns så jävla overkligt just nu. Som Luleå fan har man vant sig att det ALLTID stutsar stolpe ut när Luleå ska spela avgörande matcher och oj så nära det var även denna gång. Luleå tappar 3-0 i matcher till 3-3 och sjunde avgörande väntade i Coop Arena. En Arena som i afton var helt klätt i rött då i stort sett att hade röda t-skirts som delades ut. Med bara drygt 3 minuter kvar gjorde Djurgården 3-2 och då kändes det som vanligt, stolpe ut vid avgörande lägen men tack å lov så kvitterade Luleå med 2 minuter kvar i spel 6 mot 4, perfekt drag av Rönken att plocka ut målvakten. Sen i mitten av fjärde periden gjorde Robin Jonsson mål och skickade Luleå till semifinal, Robins första mål för säsongen, han kunde inte välja ett bättre tillfälle! Vilket jävla jubel det blev vid målet, stämmningen var sjukt bra hela matchen men när avgörande målet kom trodde jag att taket skulle lyfta och landa nånstans i Älvsbyn. Jag fick mig ett snack med Elias Fälth ikväll och fick en näve efter avgörandet :)

Nu ska det bli så jävla kul att möta Skellefteå i en semifinal och hur det än går så har Luleå gjort en fantastisk säsong!

Luleå–Djurgården 4–3 e förl (1–1, 1–1, 1–1, 1–0)

Första perioden: 0–1 (8.14) Daniel Brodin (Andreas Holmqvist) , 1–1 (13.46) Joonas Vihko (Chris Abbott, Topi Jaakola).

Andra perioden: 1–2 (12.07) Mika Hannula (Josef Boumedienne), 2–2 (13.05) Joonas Vihko (Chris Abbott).

Tredje perioden: 2–3 (14.11) Mika Zibanejad (Marcus Krüger, Marcus Nilson), 3–3 (18.05) Simon Hjalmarsson (Janne Niinimaa) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 4–3 (13.45) Robin Jonsson (Chris Abbott, Simon Hjalmarsson).

Skott: 38–27 (11–9, 9–5, 12–8, 6–5).

Utv, Luleå: 1x2. Djurgården: 3x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping, och Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik: 6 300.

Luleå vidare med 4–3 i matcher

(bilder från nsd.se)

Kvartsfinal 6

Djurgården - Luleå 2-0

Tredje perioden: 1-0 (12.27) Mathias Tjärnqvist (Oscar Eklund, Marcus Nilson) EQ, 2-0 (13.46) Kristofer Ottosson (Mathias Tjärnqvist, Marcus Nilson) PP1

Skott: 22-26 (7-7, 11-10, 4-9)

Utv: Djurgårdens IF: 2x2, Luleå HF: 5x2, 1x10

Domare: Sören Persson, Patrik Sjöberg

Linjemän: Jimmy Dahmén, Leo Takula

Publik: 13850

Kvartsfinal 5

Finns inte mycket att säga, två chanser kvar att ta sig till semi!

Luleå - Djurgården 0-2

Tredje perioden: 0-1 (9.29) Tim Eriksson (Josef Boumedienne) EQ, 0-2 (19.00) Daniel Brodin (Mathias Tjärnqvist, Oscar Eklund) EQ

Skott: 18-19 (4-9, 4-7, 10-3)

Utv: Luleå HF: 2x2, Djurgårdens IF: 3x2

Domare: Wolmer Edqvist, Mikael Nord

Linjemän: Johannes Käck, Emil Yletyinen

Publik: 5398

Kvartsfinal 4

Tyvärr blev det förlust på Hovet men ny chans att avgöra imorgon! Djurgården var det klart bättre laget i dom 2 första peroderna och det var väl en rättvis seger.

Djurgården - Luleå 4-2

Första perioden: 0-1 (2.57) Cam Abbott (Chris Abbott, Janne Niinimaa) EQ

Andra perioden: 1-1 (10.59) Kristofer Ottosson (Andreas Holmqvist) EQ

Tredje perioden: 2-1 (2.30) Daniel Widing (Fredrik Claesson) EQ, 2-2 (5.54) Karl Fabricius (Sebastian Enterfeldt, Topi Jaakola) EQ, 3-2 (13.46) Mathias Tjärnqvist (Staffan Kronwall, Josef Boumedienne) PP1, 4-2 (19.13) Kristofer Ottosson SH1

Skott: 32-17 (8-3, 15-3, 9-11)

Utv: Djurgårdens IF: 3x2, Luleå HF: 4x2

Domare: Sören Persson, Mikael Nord

Linjemän: Daniel Winge (leksa), Peter Lyth

Publik: 8094

Kvartsfinal 3

Ny tät match som Luleå vinner och nu står det 3-0 i matcher! Helt otroligt men det är absolut inte klart än.
Precis då pucken skulle släppas smällde Djurgårdklacken en rökbomb som gjorde att brandlarmet gick om matchen blev uppskjuten en halvtimme.

Mot Skellefteå brukar ju stämmningen vara fantastiskt men stämmningen denna match var ännu bättre, speciellt då Lavander gjorde 2-1 med ca 4 minuter kvar och fram till slusignalen så var stämmningen magiskt, trodde fan att taket skulle lyfta.

Period 3 (2-0)
2 - 1 16:43 Mats Lavander (Pär Arlbrandt, Niklas Olausson)
3 - 1 19:31 Jonas Berglund, spel fem mot sex (tom kasse)

Kvartsfinal 2

Det blev seger i andra matchen också och nu leder Luleå med 2-0 i matcher. Det känns lite overkligt faktiskt att Luleå har det lilla extre flytet för att vinna matcherna, dom senaste tiden har det ju alltid varit stolpe ut.
Matchen var ganska lik det första och när Chris satte 2-1 i början av tredje så spelade Luleå grymt bra och kunde nästan helt ohotade kamma hem segern.

Johnsson klev av gårdagens match, hoppas verkligen han spelar på lördag. Fälth borta och skavanker på nästan alla andra backar oroar som fan.

Djurgårdens IF - Luleå HF 1-2

10/3 2011, Hovet.

Period 1 (1-0)
1 - 0 05:31 Mika Hannula (Andreas Holmqvist, Mika Zibanejad)
Skott: 9-7

Period 2 (0-1)
1 - 1 07:07 Konstantin Komarek (Jonas Berglund, Janne Niinimaa)
Skott: 11-9

Period 3 (0-1)
1 - 2 04:31 Chris Abbott (Fredrik Styrman)
Skott: 12-4

Skott, totalt: 32-20

Domare: Wolmer Edqvist och Patrik Sjöberg.
Publik: 8094.
Utvisningar, Djurgårdens IF: 3x2.
Utvisningar, Luleå HF: 4x2

Kvartsfinal 1

Luleå vinner den första kvartsfinalen, så skönt! Arla gjorde tidigt 1-0 och i tredje perioden spelade Luleå riktigt bra där Djurgården inte alls kom till några lägen men med bara 2 minuter kvar så slänger Hannula in en puck från mittzon som Anders Nillson lyckas släppa in! Nilsson som före det målet varit fantastiskt bra. Då ville man bara gå under jorden men så skönt det var att Luleå gjorde pinan kort och avgjorde direkt i förlängningen.  Var lite extra skönt att Enterfeldts avgörande mål var ett riktigt skitmål.

Före matchen var jag faktiskt inte så nervös men så fort pucken släpptes vart jag så jävulskt nervös, kände mig fan helt svag.

Luleå–Djurgården 2–1 e förl (1–0, 0–0, 0–1, 1–0)

Första perioden: 1–0 (0.49) Pär Arlbrandt (Niklas Olausson).

Tredje perioden: 1–1 (18.02) Mika Hannula.

Fjärde perioden: 2–1 (0.22) Sebastian Enterfeldt spel fem mot fyra.

Skott: 28–19 (4–5, 12–8, 10–6, 2–0).

Utv, Luleå: 3x2. Djurgården: 3x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums, och Christer Lärking, Solna.

Publik: 4 881.

Tippar Slutspelet

HV71 - AIK 4-1

Tror ändå det kan bli många jämna matcher men Hv:s effektivitet och spetskompetens avgör.

Färjestad - Brynäs 4-2

Egentligen skulle jag som alla andra experter tippat 4-0 till FBK i denna serie men just för att Brynäs är så pass nederlagstippat så tror jag dom kommer skaka FBK.

Skellefteå - Linköping 4-2

Tror att Skellefteå kommer att rycka upp sig från sin bedröviga avslut på säsongen, känns bara på nå sätt som att Skellefteå är starkare och bredare.

Luleå - Djurgården 1-4

Djurgården kommer att lyftas fram på Hovet. Hade det inte varit för Fälths och Niinimaas skador så hade jag tippat 4-2 till Luleå men jag tror att dom är så pass viktiga för Luleå, så viktiga att om dom båda var friska kunnat ta Luleå till en final.

Tippningstävligen avgjord!

Tippningstävlingen har liksom Elitserien varit snuskigt jämn med många drastiska svängningar, inte minst i sista omgången då jag själv klättrade från en elfte plats till delad andra plats.

Luleå–Frölunda 0–1 (0–1, 0–0, 0–0)

Första perioden: 0–1 (3.31) Niklas Andersson (Mikko Mäenpää).

Skott: 28–21 (7–6, 8–7, 13–8).

Utv, Frölunda: 3x2.

Domare: Mikael Nord, Arboga och Christer Lärking, Solna.

Publik: 5 326.

Helt jävla otroligt vilken säsong detta varit! Tippade kvalserielagen Luleå och AIK överaskade med en fjärde och en åttondeplats, tippade topplaget Frölunda får ta semester efter seriespelet och Modo frå spela kvalserien. HV71, Färjestad och Skellefteå på samma poäng med bara målskillnad som avgör deras slutliga placering. Endast några poäng mellan 8:an och 12:an, ja listan kan göras lång. Nu väntar Djurgården för Luleå och på dom har vi plussstatistik, 4 vinster 1 förlust. Forza Luleå!!

Inför Luleå - Frölunda 5/3. Sista omgången!

1:a pris, 5 trisslotter
2:a pris, 3 trisslotter
3:e pris, 1 trisslott

Regler:

Du tippar på resutatet och på en spelare som du tror gör mål i Luleå.
Du måste tippa i tid, börjar en match 19.00.00 så måste du tippa senast då, kommer tippset in 19.00.01 kommer det inte att räknas. Jag kommer inte heller att ge nå poäng om du skrivit tipset fel eller har glömt att tippa.
Hemmalagets siffror ska alltid stå först.
Resultat efter 60 min gäller, dock inte målskytt.

Så här får du poäng:

Rätt tecken 1 X 2 = 2 poäng. Exempel: Du tippar 4-2 och det blir 3-1.
Rätt resultat = 5 poäng. Exempel: Du tippar 4-2 och det blir 4-2.
Rätt målskytt i Luleå = 2, 3 eller 4 poäng.

2 Bonus poäng om du tippar rätt resultat och målskytt. Du kan alltså få max 11 poäng.

OBS!!Rätt tecken och rätt resultat plussas inte ihop i poängställningen, du får antigen 2 eller 5 poäng. Du får endast poäng för ett mål så om Arla gör fler än ett mål får du ändå bara 2 poäng.OBS!!

Målskytt i Luleå 2 poäng:
Pär Albrandt, Chris Abbott, Joonas Vihko, Cam Abbott, Simon Hjalmarsson och Niklas Olausson.

Målskytt i Luleå 3 poäng:
Mats Lavander, Sebastian Enterfeldt , Janne Niinimaa, Elias Fälth och Karl Fabricius.

Målskytt i Luleå 4 poäng:
Kim Karlsson, Anders Burström, Jan Sandström, Topi Jaakola, Pierre Johnsson, Lars Lökken Östli, Robin Jonsson, Fredrik Styrman, Sebastian Meijer samt juniorer och lånade spelare. Om du tippar att Luleå inte gör något mål och dom inte gör det så får du 4p

Modo - Luleå 0-1 e st

Vilken fantastisk säsong Luleå gjort! Hemmafördel i kvarten! Vem fan trodde det innan säsongen!? Inte då experterna som var säkra på att Luleå skulle spela kvalserien.

Modo–Luleå 0–1 e str (0–0, 0–0, 0–0, 0–0, 0–1)
Avgörande str: Chris Abbott.
Skott: 36–20 (13–4, 7–10, 13–5, 3–1)
Utv, Modo: 3x2. Luleå: 4x2.
Domare: Ulf Rådbjer, Grödinge, Wolmer Edqvist, Grums.

AIK - Luleå 1-2 e st

AIK–Luleå 1–2 e str (1–0, 0–1, 0–0, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (18.50) Johannes Salmonsson (Dick Tärnström, Jonas Liwing) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (15.06) Kim Karlsson (Sebastian Enterfeldt).

Avgörande str: Sebastian Enterfeldt.

Skott: 28–18 (11–7, 5–6, 8–4, 4–0, 0–1).

Utv, AIK: 2x2. Luleå: 2x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby, och Thomas Forsström, Umeå.

Publik: 6 542.