Sverige

Vilken vändning Sverige gjorde igår!! Usa gjorde 5-2 en bit in på tredje perioden och då blev jag förbannad och gick å la mig, sen kom 5-3, 5-4, 5-5 och 6-5 i förlängningen och vändningen var ett faktum. Sjukt viktiga poäng, utan dom poängen tror jag Sverige hade haft det svårt att ens ta sig till kvartsfinal.

Snart är det dags för Sveriges hitils svåraste uppgift då dom möter Ryssland. Magkänslan säger att det blir en enkel seger för Ryssland, typ 5-0 men spelar Sverige lika bra som dom gjorde i slutet av matchen mot USA så har Sverige bra chans, men klarar dom verkligen det?


Nu har jag gjort mitt på sahlgrenska, träningen har gått bra och nu har jag fått ta bort skenan. Nu gäller det att försöka använda handen i vardan så mycket som möjligt åsså lite träningsövningar.




(Bild från aftonbladet.se) 


Änglarna

Sådär ja, då har man varit å sett nygamla ullevi. Andre, Joel och Granberg satt precis bakom mig så det var kul. Vi satt bara några meter från gräset och riktigt nära änglaklacken, riktigt fin arena och ett jävla tryck på läktarn trots att det bara var halvfullt. Matchen i sig var inte så bra, IFK vann med 1-0 men det var ändå riktig kul å se åssa var det varmt å skönt.

Imorn blir det att fara till Joel å se Sverige - USA. Förlorar Sverige den matchen kan dom faktiskt missa att ta sig till kvartsfinal och det skulle ju vara ett riktigt praktfiasko, till och med värre än då dom blev utslagna av Vitryssland i OS.


Götet

Just nu sitter jag på hotellet och kollar in matchen mellan Schweiz och Ryssland, Schweiz leder med 2-1 efter halva matchen!

På söndan då vi kom for vi till Joel och såg Washington - Rangers, härligt med seger för Was!!

Fi fan vad det går dåligt i smallis! Ligger jävlat sist.

Vad fan gjorde Sverige igår? Det blev förust efter straffar mot Lettland (3-2). Visst Lettland gjorde en riktigt bra match men Sverige ska ju bara vinna mot sånt här motstånd.
 
Ikväll ska jag och Knoe fara och se Göteborg - Örebro på nygamla ullevi, ska bli grymt kul! Andre fixa biljetterna så vi kommer sitta typ brevid varann, Joel hänkar åxå på och även Granberg som är i Götet med jobbet.

Träningen med handen har gått bra och dom säger att det ser bra ut.

Rummet på hotellet är gode litet, teven är kass med få kanaler men i övrigt helt okey.

Kung Omark

Sverige vann premiärmatchen mot Ostens Österrike med 7-1 och kung Omark gjorde 5 assist i hans vm debut! Helt otroligt, visst han hade lite tur på ett par andra assister men ändå. Harju gjorde åxå en kanon debut, 1 mål å ett ass. Fast än dom spelade så bra så finns det nu risk att superduon splittras, Huselius och Berglund ska in i laget och förmodligen spela i nån av dom två första linorna.

Magen å Sigge var här igår och såg hockeyn, sen såg vi robinson och jublade då Jarmo vann duellen samt då killpakten blev överbemannad och en av dom fick lämna, hoppas dom tar ut Kristian nästa gång.

Nu drar jag strax till Göteborg för en träningsvecka med handen, men ska låna farsans dator så det blir nog nott inlägg där.


Hoppsan

Jag såg ju fel igår, trodde att både Schweiz och Slovakien vann efter förlängning men dom vann ju fan efter full tid. Så då satte ju ja min säkra fyrling =) Nu ser jag matchen mellan Finland och Norge, Finland leder med 3-0 efter halva matchen.

VM är igång!

Då har VM startat, jag såg matchen mellan Ryssland och Tyskland. Den matchen blev precis som väntat, Ryssland var överlägsna, 5-0 vann dom med till slut. Kanada krossade Vitryssland med 6-1. Sen kom en jätteskräll, Ungern tog poäng mot Slovakien! Pinsamt! Dock kul för Bartecko som gjorde 2 mål, bla avgörande 4-3 i förlängnngen. Frankrike skrällde åxå, dom tog 1 pinne mot Schweiz som vann med 1-0 efter förlängning. Där fick jag för att jag satsa 250 kr på Ryssland, Kanada, Schweiz och Slovakien.

Ikväll har storasyrran varit hos mig, hon är och hälsar på från Uppsala. Vi har sett det jag alltid ser på Fredags kvällarna, Tallang och Singing Bee =)

Imorn går Sverige in i VM och i den matchen är det mycket Luleå Hockey, Harju, Omark och ass tränaren Rönnberg i Sverige åsså då Luleås sportchef Osten som är tränare för Österrike. Det hade kunnat vara två till Luleå spelare i Österrike, men tyvärr så är både Dieter Kalt och Thomas Raffl skadade. Thomas lillebror Michael är dock med och det kan ju vara intressant eftersom han säkert är ett tilltänkt nyförvärv för Luleå i framtiden.

Albrandt klar!

Sådar ja! Det går rekordfort för Luleås silly season, nu är det Officiellt klart med Pär Albrandt. Nu är det alltså bara två spelare kvar att värva, en back och en forward. Hoppas verkligen forwardsplatsen tas upp av Per Ledin.  Men tyvärr var HV71s bud till Ledin tydligen jävligt fett, miljonbelopp skillnad mellan kontraktsförslagen.

Tallangen Fredrik Styrman är åxå nu officiellt klar, både Styrmans och Albrandt kontrakt är på 2 år.


Pär Albrandt

Skäggväxt

Nu ska jag göra en undersökning på hur snabb skäggväxt jag har =) morsan har precis snaggat mig och så här ser det ut då.



Nästa Torsdag ska jag ta kort igen, ska bli jävligt intressant =) Eller det får nog bli nästa Fredag, ska ju till Göteborg på Söndag och kommer tillbaka först Fredag.

Arg

Jahapp då var det slut med att ladda hem filmer på nätet. Alla fildelningssajter har lagt ner och jag förstår dom, vem vill riskera flera miljoner i böter och fängelse bara för att få se film gratis? Två saker som gör mig förbannad:

1. Detta gynnas bara dom rika, det finns ju igen vanlig Svensson som tjänar på att folk inte laddar ner filmer. Dom rika blir rikare och dom fattiga blir fattigare.

2. Tycker att dom borde lägga energi på andra mycke viktigare saker. Om vi tar miljön tex, där handlar det inte om att producenter mm ska tjäna mer pengar, nä där handlar det om våran planet ska finnas kvar om flera hundra år. Varför inte jobba fram regler om det? tex införa böter om man inte sköter om miljön på olika sätt.



Hur går det för Luleås silly season då? Jo det går väl rätt bra, senaste nyförvärvet var ju Niklas Olausson. Väldigt intressant spelare som gjorde över 70 poäng i Allsvenskan med Västerås. Nu är det bara 2 forwards och 1 back som ska in innan laget är fullt. Per Ledin väljer mellan Luleå och HV71, beslutet väntas komma om ca 1 vecka. Det ryktas åxå att Olaussons kedjekompis från Västerås Pär Albrandt är nära en övergång till Luleå. Albrandt gjorde även han över 70 poäng denna säsong, totalt gjorde duon hela 148 poäng! Om det skulle bli så att Ledin och Albrandt blir Luleås sista pusselbitar så skulle då jag bli oerhört nöjd, då tror jag att Luleå helt klart blir ett lag som utmanar dom stora.


Niklas Olausson

Omark, Grillning och Smallis

Linus Omark, vilken kung! I torsdags mot Tjeckien var han bäste svensk på plan, då lirade han med Harju och Zackrisson, den trion var åxå den bästa svenska kedjan. Det blev dock inget mål för dom, istället sänkte Jagr Sverige med ett 2-1 mål i spel 5 mot 3 i slutet av matchen. I gårdagens match mot Finland fick Omark och Harju en ny lekkamrat i Thörnberg och det klickade direkt, Åter igen så var den kedjan Sveriges bästa och åter igen var Omark bäst på plan. Omark noterades för 3 assist och Harju för 1 mål och 1 assist, Sverige vann med 5-4 efter förlängning. Det är ju helt otroligt vilken utveckling duon har haft alltså! Dom kan fan bli hur bra som helst. Idag är det sista matchen före vm, inte kan väl Omark bli bäste svensk 3 matcher irad?


(bild från hockeykanalen.se)


Igår hade jag grillning med polarna, det var nära ett fiasko. Kova köpte missbildade strips och gasolen i grillen tog slut. Men det visade sig att stripsen faktiskt var rätt goda och grillmästarn Magen hann precis grilla klart köttet innnan grillen dog helt. Efter grillningen såg vi FA Cupens semifinal mellan Arsenal och Chelsea, andra åttondelsmatchen mellan Washington och Rangers och Robinson. Det gick åt helvete för mitt och Magens Arsenal, Drogba gjorde 2-1 för Chelsea med bara några minuter kvar av matchen och då utbröts det ett jubel från Zigges käft som konstigt nog håller på Chelsea =) Hockeyn då? Ja där gick det också åt helvete för det lag jag håller på, Washington hade sjukt svårt att skapa nåt och Rangers spelade ett grymt försvarsspel. Det var fan den tråkigaste hockeymatch jag sett på länge, men man får väl glädjas åt Lunkan som höll nollan. Under hela kvällen var det en rejäl fisfest, helvetes va dom prutta, många var nog tvungna att byta kalingar då dom kom hem =)


(bild från aftonbladet.se)


Smallis då? Ja det går åxå åt helvete =) Det gick ju riktigt jävla dåligt i slutet av förra smallis säsongen, så dåligt att jag var nära att tappa en solklar ledning. Denna smallis säsong har startat lika dåligt som den förra slutade. Men inatt gick det faktiskt hyffsat och det får jag tacka Savard för, han gjorde hela 4 poäng när Boston krossade Montreal. Men jag ligger ändå bara på 14:e plats av 16 lag, det är ju inte jätte mycke som skiljer till toppen men jag tror ändå att jag kommer göra som Tisco gjorde förra smallis säsongen, dvs en total fiasko säsong.

NHL Premiären bokad å klar!

Fi fan vad roligt! Nu har vi köpt matchbiljett och bokat hotell till NHL premiären i Globen Fredagen den 2:a October! Nu återstår det bara att boka flygbiljett. Det blr jag, assistenten Tonka, Eckke, Kova, Andre och John som drar iväg på en weekend till Stockholm, dom far Torsdag och åker hem Söndag, själv far jag en dag tidigare då jag ska hälsa på storasyrran i Uppsala vilket åxå ska bli jävligt kul! En sån här resa är dock jävlígt dyr, 3 nätter på hotell, matchbiljett och flyg kostar fan nästan lika mycket som en vecka utomlands. Men jag tror att det lätt kommer att vara värt det, känner på mig att vi kommer ha det sjukt kul!


Bubba blev rikare

Då någon polare fyller år brukar vi nästan alltid ge bort ett tips till varann som present och nästan alltid resulterar det i 0 kr men nu när det var Bubbas tur att fylla 24 år så var det andra bullar, jag satsa en hunka på Arsenal, United, New Jersey och Pittsburgh och det gav ca 1200 kr, dessutom tippade Magen en hunka på tre matcher och det gav ca 400 kr. Så nu vet vi vem som bjuder på köttet när det blir grillning. Eftersom jag är Bubbas hyresvärd och vi delar på samma altan så ska han inte komma undan med det =) Eller hur Magen? =)

Grillning och Robin J

Det var riktigt skönt ute igår, det blev premiär grillning för iår och för altan, farbror kom med kött och bakad potatis, grymt gott! Det visade sig att det var bra att bygga en fet altan, vi var typ 10 st som satt ute och åt och det var inte trångt alls.

Landslagsbacken från Timrå Robin Jonsson är nu officiellt klar för 2 säsonger med Luleå. Helt okey tycker jag, en defensiv klippa som förmodligen är Phillips ersättare.

Om du läser detta Andre så har Magen gjort en liga, Älvsbyn, lösen: lhf




(bild från aftonbladet)


NHL

Då var NHLs grundserie avslutad. Jag hade tur i smallis Eckke hade kvar 2 byten som han inte utnyttjade, hade han gjort det så hade han kanske vunnit. Det blev två stora skrällar i denna omgång i smallis, att Eckke kom på andraplats var en stor skräll men den största skrällen var ändå att smallis kungen Tisco bara kom på 10e plats av 15 lag. Nu blir det en ny omgång i smallis till slutspelet och så här ser mitt lag ut:

Forwards
Marc Savard, Boston
Alexander Ovechkin, Washington
Mark Recchi, Boston
Brad Boyes, St. Louis

Backar
Mike Green, Washington
Niklas Kronwall, Detriot

Målvakt
Chris Mason, St. Louis

Jag ska försöka att tippa matchserierna i åttondelsfinalerna, mitt tips till tipset är att jag inte får ett rätt =)

Boston - Montreal 4-2
Washington - New York 4-3
New Jersey - Carolina 4-1
Pittsburgh - Philadelphia 4-3

San Jose - Anaheim 4-1
Detriot - Columbus 4-3
Vancover - St. Louis 3-4
Chicago - Calgary 2-4

Robinson och smallis

Mika blev utröstad igår efter ett jävla fjant tjat med Billing på örådet, båda gjorde bort sig totalt. Josephine gav upp och for hem. Pefekt att dom två största gnällarna åkte ut, fattar inte att man går med i ett sånt här program om man bara ska gnälla över hur jobbigt allt är. Jag brukar inte läsa tidningarna om robinson men ramlade in på aftonbladet där jag ser att deltagarna kräver ersättning för att dom fått lite sår på kroppen, vilka jävla fjantar! Tv4 kanske borde kolla upp att dom skickar rejäla deltagare till robinson och inte massa jävla mesar som bara klagar och ger upp.

Helvetes vad det gått uselt i smallis dom sista omgångarna jag har knappt fått plus poäng och alla byten har varit katastofala, ja ledde ju fan med över 600 poäng men nu med bara en omgång kvar skiljer det bara 176 poäng till tvåan Eckke. Aja vi får se hur det slutar.

Blandat

Nu har ja ju it skrivit på ett tag. Färjestad har blivit svenska mästare, vinner man 12 matcher och bara förlorar 1 i slutspelet så kan man ju lätt säga att det var värdiga vinnare. Imponerande att se Peter Nordström och Jörgen Jönsson dominera slutspelet, framför allt då dom inte alls var bra under grundserien, jag har nästan alltid ogillat Jönsson men jag tyckte faktiskt det var kul å få se han avsluta sin grymma karriär med ett guld. Grattis Jönsson och Färjestad!


Nu är det officiellt! Tvillingarna Abbott är klara för 2 säsonger med Luleå Hockey! Fi fan så jävla underbart! Jag tror inte det finns 2 andra spelare i världen som skulle ha varit bättre ersättare för Omark och Harju. Visst om Luleå hade varit stenrika så hade man säkert kunnat hitta bättre spelare men nu är dom inte det så det här blev perfekt och eftersom dom var väldigt billiga om man ser på deras prestationer så har ju Luleå råd med fler bra spelare. Det här kan bli årets roligaste å bästa silly season nånsin!




Jahapp då har man fastnat för ett till program på tv4, jag följer redan roibinson och tallang, gillar båda programmen skarpt. Igår var det premiär för hjälp jag är med i en japansk tv-show, och tamme fan det var åxå riktigt bra.


(bilderna från aftonbladet.se)


Underbar säsong

Jag har som aldrig riktigt sammanfattat säsongen för mitt kära Luleå. Det måste jag göra så jag kan läsa detta i framtiden och minnas säsongen. Eftersom jag är kass på att skriva blir den kort.

Inför denna säsong 2008/2009 så var Luleå riktigt jävla nederlagstippade, mer än vanligt. Alla så kallade experter tippade Luleå på kvalserieplats. Jag tppar alltid hur tabellen kommer att se ut och för första gången tippade jag Luleå utanför slutspel.

Det började ju fruktansvärt, Luleå låg hopplöst sist efter typ 12 omgångar och personligen var jag helt säker på att det skulle bli Kvalserien. Men sen hände nåt fantastiskt, Bartecko anslöt, Omark och Harju parades ihop och Luleå hade 13 raka matcher utan förlust tror jag det var. Vi ledde till och med serien vid jul. Vi kom på femte plats, bara nån vinst från att bli tvåa. I slutspelet blev motståndet Frölunda och första matchen krossades dom med 5-1 men sen tog drömmen slut och Frölunda vann fyra raka matcher och gick till semi.

Det man kommer minnas mest från denna säsong är Luleås fantastiska seriespel och att Luleå hade Elitseriens bästa duo i Omark och Harju trots att dom bara är 22 år.

Omark och Harju går till Ryssland

Då blev det klart, Omark och Harju väljer spel i Ryssland och Dynamo Moskva. Jag tycker dom gör helt rätt, nu får dom ca 10 miljoner kronor för en säsong. Hade tex Omark valt Edmonton och sedan blivit nerskickad till farmalaget hade lönen legat på 3000 kr i månaden. Har ingen som helst försåelse för varför inte Edmonton gav Omark max rookie lön, dom kan ju inte tro på han vilket jag inte heller har förståelse för, han har ju fan varit bästa spelaren i Elitserien och är bara 22 år! Jag tror Edmonton har gjort sitt största misstag nånsin, Omark lär spela i NHL inom några år och han kommer att vara en av dom bästa i ligan. Edmonton lär ångra sig fett att dom inte tog han då dom hade chansen. Tråkigt dock att man inte kommer att få se dom nå på tv, iofs har jag sett att Viasat sport visar lite från KHL, hoppas dom visar mycket Dynamo Moskva nästa säsong så man får se sina idoler på tv.

Tack för allt Omark och Harju! Speciellt Omark, jag tror aldrig att jag får se en sån bra spelare i Luleå igen, nånsin!  

Vilken jävla såpa det har blivit om tvillingarna Abbotts vara eller inte vara i Luleå, sen ryktet dykt upp på norrans blogg att Abbotts är klara för Luleå och att Osten sagt att Omarks och Harjus erskättare redan är klara så har det pågått en vild diskusion på svenskafans. Förhoppningsvis får vi svaret imorgonkväll efter kvalseriens sista omgång och förhoppningsvis är ryktet sant och Abbotts spelar i Luleå nästa säsong.

Ikväll kan Färjestad säkra guldet, det tror jag dom gör åxå, jag tippar att matchen rinner iväg och Färjestad vinner med 6-1.



(Bild från nsd.se)


Fördel Färjestad

FBK vann igår och tog ledningen med 2-1 i matcher. Nu är det nog kört för HV och mitt matcherietips.

Just nu ser jag på damhockey vm mellan Sverige och Kanada och Sverige ligger under med 2-0 efter första perioden.

Ikväll ska jag bjuda polarna på födelsedags tårta, tur att mamma bakat en till tårta då Bubba ska komma =)

Kvalserien ikväll åxå, har lagt en hunka på detta tips
AIK-SSK 2
Leksand-Rögle 2
Växjö-Västerås 1

R & F

Såg ju robinson igår, fi fan va jag hatar Kristian, han babblar ju massa skit hela tiden och tror att han äger allt och alla. Håller fan mer på det andra laget nu, dom har bra sammanhållning och där är det inga pakter än. Örådet var tråkigt, det var en tjej (minns it va hon hette) som ville hem så hon fick alla röster. Fi fan va jag hatar reklamen på tv4, dom är ju så jävla långa och många. 

På en dryg timme är det dags för den tredje finalmatchen mellan FBK och HV där HV är piskade att vinna eftersom FBK spelar på hemmaplan i match 4 och 5. Jag tror HV vinner ikväll med 4-2. 


Kvitterat i finalen

Färjestad kvitterade finalserien till 1-1 igår då man slog HV71 med 4-1. Nu gå vi snart mot en tråkig sporttid då all skidsport är slut för säsongen och det är inte länge tills hockeyn å fotbolllens säsonger är över.

Har sett lite program som jag missat då jag varit borta, wipeout och jag vet vad du gjorde förra lördan, wipeout är ju så jävla kul. Ikväll är det Robinson, jag är faktiskt lite överaskad, trodde inte det skulle vara så bra som det är. Fi fan vad jobbigt det måste vara att bo i det där träsket. Men nåt som jag hatar är ju pakter, det måste ju finnas nå sätt att få bort pakterna så det blir mer rättvist. Jarmo är ju helt klart min favorit men han kommer ju tyvärr att ryka snart eftersom han inte tillhör pakten i hans lag.



(Bilden från Aftonbladet.se)

Hemma igen

Sådär ja, då har man kommit hem från Göteborg efter operation. Jag åkte ner i söndags och operedades Tisdag, operationen tog 6 timmar och dom gick in på 13 olika ställen i handen å armen. Jag var så gott som däckad tisdag och onsdag men det breodde inte bara på operationen, jag fick hög feber åxå. Just nu har jag skena över handen och en bit upp på armen som jag tar bort då jag tränar 4 gånger om dan. Skenan kommer jag att ha i 3 månader. Känns gode overkligt att kunna böja tummen och fingrarna, just nu kan jag bara böja ytterst lite men det kommer mer och mer. Smärtan har varit sjukt enorm, har jävligt ont hela tiden, jag tar smärtstillande men det lindrar bara smärtan lite grann men förhoppningsvis går smärtan ner på nån vecka, men det är ett pris man gärna betalar för att få tillbaka rörlighet. Jag åker tillbaka till götet på 4 veckor på en träningsvecka och sen är min förhoppnig att jag ska börja jobba igen.

Vad har hänt sportmässigt denna vecka då? massor men två saker som jag måste nämna är ju Helena Jonssons fantastiska världscupseger. Sen en jättebomb i hockeyvärlden, 2 spelare som nästan  hela europa är ute efter ska vara klar för lule! Det mesta talar för att det är bröderna Abotts.



(bilden från Aftonbladet.se)


RSS 2.0