Rögle - Luleå 3-6

Äntligen höll det hela vägen för Luleå på bortaplan. Grymt viktig seger där Arla gjorde hatrick med ett snuskigt snyggt mål. Stark av Luleå som har många skador och tyvärr blev det ännu fler skador i dagens match. Ska det aldrig ta slut?

Rögle-Luleå    3-6 (0–1, 2–1, 1–4)
Första perioden: 0–1 (4.28) Mikael Lidhammar (Johan Fransson, Jan Sandström) spel fem mot fyra.
Andra perioden: 1–1 (4.31) Mikael Gath (Mathias Månsson, Jakob Johansson), 2–1 (15.11) Dominik Granak (Daniel Glimmenvall, Eric Beaudoin) spel fem mot fyra, 2–2 (18.30) Pär Arlbrandt (Niklas Olausson) spel fem mot fyra.
Tredje perioden: 2–3 (0.14) Kristofer Berglund (Mats Lavander) spel fem mot fyra, 3–3 (3.06) Daniel Glimmenvall (Dominik Granak, Jakob Johansson) spel fem mot fyra, 3–4 (8.18) Pär Arlbrandt (Fredrik Styrman, Jan Sandström) spel fem mot fyra, 3–5 (15.14) Pär Arlbrandt (Niklas Olausson), 3–6 (18.31) Anders Burström mål i tom kasse.

Inför Rögle - Luleå

Borta match mot Rögle. Rögle är precis som Brynäs ett lag Luleå inte har vunnit mot denna säsong. Märkligt att Luleå spelar så pass mycke sämre mot mindre bra lag. Har ingen aning om Hedström ska spela imorn så om ni tippar på han får ni ta med en reserv.

Brynäs - Luleå 4-3 sd

Brynäs-Luleå 4-3 (0–2, 2–0, 1–1, 1–0)
Första perioden: 0–1 (6.51) Martin Chabada (Emil Lundberg, Thomas Raffl), 0–2 (9.07) Mikael Lidhammar (Johan Ejdepalm, Karl Fabricius).
Andra perioden: 1–2 (8.19) Alexander Sundström (Jonathan Granström) spel fyra mot fem, 2–2 (16.48) Simon Bertilsson (Eero Somervuori).
Tredje perioden: 3–2 (18.34) Juuso Hietanen (Sebastian Lauritzen, Mads Hansen), 3–3 (19.32) Karl Fabricius (Johan Fransson, Jan Sandström).
Fjärde perioden: 4–3 (4.33) Magnus Kahnberg (Ove Molin, Jonathan Granström).

Inför Brynäs - Luleå

Bortamatch imorn mot Brynäs, Brynäs har vunnit dom 2 matcherna som spelas lagen i mellan denna säsong. Hoppas nu Luleå får till det spel dom haft i de 2 senaste hemma matcherna för då har det sett riktigt bra ut. Spelar man så kommer det inte vara några som helst problem att slå Brynäs men jag känner mig lite skeptiskt till att dom får till det spelet på bortaplan.

Jonte Hedströms bonus kvarstår men han utgick i matchen igår så jag vet inte om han kommer att spela mot Bynäs. Men det går bra att tippa på jonte men skriv även upp en reserv målskytt ifall han inte kommer till spel.

Cam är fortfarande skadad och kommer att vara borta ett tag framöver.

Luleå - Färjestad 2-0

Andra raka hemmaseger, nu gäller det bara att hitta det spelet på bortaplan åxå så kanske det löser sig iaf =) Grymt stabilt försvarsspel och fantastiskt målvaktspel av Nilsson.

Luleå-Färjestad 2-0 (1–0, 1–0, 0–0)
Första perioden: 1–0 (1.49) Thomas Raffl (Jonathan Hedström, Martin Chabada).
Andra perioden: 2–0 (11.26) Chris Abbott (Johan Ejdepalm).

Inför Luleå - Färjestad

Det ser inte bra ut för Luleå nu, när ska man börja spela bra några matcher irad?
Bonuspoäng för Hedström kvarstår. Tippa
PS: Cam Abbott är skadad.

Skellefteå - Luleå 4-1

Skellefteå–Luleå 4–1 (2–1, 1–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (4.34) Anders Söderberg (Erik Forssell, Fredrik Warg), 1–1 (13.51) Niklas Olausson (Mats Lavander, Pär Arlbrandt), 2–1 (18.29) Brad Moran (Jimmie Ericsson, Jyri Marttinen).

Andra perioden: 3–1 (9.10) Erik Forssell (Christoffer Norgren, Fredrik Warg).

Tredje perioden: 4–1 (14.57) Pierre–Edouard Bellemare.

Skott: 38–23 (16–6, 13–8, 9–9).

Utv, Skellefteå: 2x2. Luleå: 4x2.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle, och Sören Persson, Lidköping.

Inför Skellefteå - Luleå

Då var det dags för ett nytt derby mot dom äckliga hor getingarna =) Helt sjukt egentligen, då Skellefteå gick upp i Elitserien jublade jag som satan men nu efter några år hatar man dom rent fysiskt. självklart vill jag inte att dom åker ur Elitserien för vi behöver ett derby, det är ju sån fantastiskt stämmning på matcherna då lagen möts. Luleå har inte lyckas vinna en enda match i Skellefteå sen dom gick upp i elitserien så nu är det väl fan dags för 3 poäng!!??

Kom ihåg att det delas ut bonus poäng för dom som prickar in hittils mållösa Jonte Hedström som förste målskytt, tippa!

Hata Skelefte klapp klapp, klapp klapp klapp!!!!

Sveriges Damer!

Vilken succe det blev för Sveriges damer i helgens världscup premiär! Jag hade då fan ingen aning att det börja i helgen vilken är mycke konstigt för det brukar jag ha stenkoll på =) så jag såg bara slutet av tävlingarna. Undrar va det beror på att ja it hade koll på det? =) Kalla tog silver och Anna Haag tog brons i gårdagens 10km och idag tog Sverige guld i stafetten.

Luleå - Frölunda 2-1

Fi fan så underbart att se Luleå vara tillbaka efter 4 usla matcher, nu tyckte jag att Luleå spelade riktigt bra matchen igenom. Och vi fick se 2 helt overkliga räddningar av Anders Nilsson! Forza Lule!!

Luleå–Frölunda 2–1 (0–0, 1–0, 1–1)

Andra perioden: 1–0 (10.27) Emil Lundberg (Jonathan Hedström, Johan Fransson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–0 (18.43) Mats Lavander mål i tom kasse, 2–1 (19.53) Mathis Olimb.

Inför Luleå - Frölunda

Nu är det verkligen en måste match för Luleå, vid förlust är man ordentligt nere i bottenträsket. Är grymt skeptiskt att dom ska kunna vinna som dom spelat de sista matcherna. Tippa

PS: Om nån får in sitt tips på Jonte som första målskytt så kommer det att ge 3 poäng.

Modo - Luleå 4-0

Foppa hade tyvärr lekstuga mot Luleå igår, 2 mål och 1 ass. Matchen var iof ganska jämn till det att Modo gjorde 2-0 i tredje perioden. Men det är aldeles för tamt anfallsspel från Luleås sida, det måste snabbt ändras annars luktar det kvalserien.

Matchfakta:
Modo Hockey - Luleå HF 4-0 (1-0, 0-0, 3-0)

Period 1
1-0 (18.39) Magnus Häggström (Peter Forsberg, Alexander Bonsaksen)

Period 2
-

Period 3
2-0 (8.23) Peter Forsberg (Per Hållberg) Spel 5 mot 4
3-0 (12.19) Peter Forsberg (u.a.) Spel 4 mot 5
4-0 (12.53) Per-Åge Skröder (Hannu Pikkarainen, Mats Zuccarello-Aasen)

Inför Modo - Luleå

Borta match imorn mot det lag som ligger sist i Elitserien, de borde väl bli en enkel seger? nja skulle inte tro det, Foppa går in och levererar 3 assist direkt i Modos vinst mot Brynäs igår. Man får väl hoppas att han inte är lika bra imorn. Tippa

Luleå - Skellefteå 1-1

Det blev en målsnål derbymatch där Lavander kvitterade på slutet. Det var en fantastisk stämning men jag blev grymt förvånad att Skellefteå fansen inte ens fyllde bortastå till hälften, dessutom var det ju bara små ungdomar i deras klack.

Matchfakta:
Luleå-Skellefteå 1-1 (0-0,0-1,1-0,0-0)
Andra perioden:
0-1 (03.13) Johan Forsberg (Söderberg/Forssell)

Inför Luleå - Skellefteå

Derby imorn, ska bli jävligt kul och vilket drag det kommer att bli! Luleå halka ner från 3:e plats till 7:e plats efter förlusten mot Linköping igår så nu måste dom vinna för att inte halka efter. Tippa

Linköping - Luleå 6-2

Linköping-Luleå    6-2 (2–0, 1–1, 3–1)
Första perioden: 1–0 (12.48) Andreas Jämtin (Jaroslav Hlinka, Robin Persson), 2–0 (18.59) Jan Hlavac (Jaroslav Hlinka, Tony Mårtensson) spel fem mot fyra.
Andra perioden: 2–1 (7.55) Robin Andersson (Emil Lundberg), 3–1 (12.57) Joakim Eriksson (Mattias Carlsson) spel fyra mot fem.
Tredje perioden: 3–2 (0.19) Cam Abbott (Johan Fransson, Martin Chabada) spel fem mot fyra, 4–2 (0.34) Jan Hlavac (Mikael Håkanson), 5–2 (8.19) Fredrik Emvall (Jaroslav Hlinka, Andreas Jämtin), 6–2 (8.59) Martin Ylven Laumann (Sebastian Karlsson).

Djurgården - Luleå 6-3

Jaha, va var det min hjärna sa? Men de var då grymt nära poäng, Djurgården gjorde 4-3 med bara 4 min kvar, svidande förlust.

Djurgården–Luleå 6–3 (0–0, 3–2, 3–1)

Andra perioden: 1–0 (3.05) Kyle Klubertanz (Jimmie Ölvestad), 1–1 (4.12) Pär Arlbrandt (Kristofer Berglund, Niklas Olausson) spel fem mot fyra, 1–2 (7.35) Pär Arlbrandt (Mats Lavander, Jonathan Hedström), 2–2 (14.34) Marcus Krüger (Daniel Brodin, Tim Eriksson), 3–2 (15.45) Patrick Cehlin (Andreas Engqvist).

Tredje perioden: 3–3 (9.46) Cam Abbott (Niklas Olausson), 4–3 (16.13) Marcus Nilson (Kyle Klubertanz, Timmy Pettersson) spel fem mot fyra, 5–3 (18.07) Jacob Josefson, 6–3 (19.01) Marcus Nilson mål i tom kasse.

Skott: 31–24 (7–8, 17–5, 7–11).

Utv, Djurgården: 6x2, 2x10. Luleå: 8x2, 1x10.

Inför Djurgården - Luleå

Imorn har Luleå ett ypperligt läge att skapa sig en rejäl lucka ner till stecken och vad brukar hända då? Jo förlust, känner mig fan säker på det, i alla fall hjärnan, hjärtat säger ju som vanligt seger. Tippa

Luleå - HV71 5-3

Sådär ja! Så gör man när man slår serie ledarna. Jag fick ju som sagt sätta mig på min nya plats igår och vilken plats det var! Helt perfekt. Första gången på typ 7 år sen man kom så nära ståplats och nu hör man ju hur jävla bra dom är. Fan, ja titta nästan lika mycket på klacken som på matchen =) Matchen var ju fantastiskt rolig att titta på då jag väl gjorde det =) HV gjorde 2-3 i mitten av sista perioden och då sa ju jag självklart att de var kört även om jag innerst inne alltid tror dom kan vinna hur hopplöst det än ser ut. Så blev det igår, 2 Luleå mål på ca 20 sekunder och helt plötsligt var det ledning Luleå. 5-3 blev slutresultatet. Kanon bra match av Luleå och riktigt kul att se Chabada vara så bra.

Matchfakta:
Luleå - HV71 5-3 (1-1,1-1,3-1)
Första perioden:
1-0 (1.57) Jan Sandström (Burström)
1-1 (16.29) Johan Lindström
2-1 (15.11) Kristoffer Berglund (Cam Abbott)
2-2 (17.15) Martin Thörnberg (Bengtsberg)
2-3 (09.44) Kristopher Beech (Niinimaa)
3-3 (11.02) Martin Chabada (Burström/Olausson)
4-3 (11.21) Mats Lavander (Arlbrandt)
5-3 (13.28) Cameron Abbott (Chris Abbott)

Luleå - HV 71

Då var det dags för match igen efter ett landslagsuppehåll där Sverige gjorde bort sig fullständigt, kanske för att ingen Luleå spelare var med? Ska bli riktigt kul att se matchen imorn då arenan ska vara helt klar. Tuffast möjliga motstånd kommer till nya Coop, HV 71. Tippa.

Södertälje - Luleå 3-4

Det blev precis samma visa som förra matchen, hemma laget tog ledningen med 3-1 och borta laget vände och vann med 3-4, tur då att det var Luleå som var bortalaget denna gång. 3  livsviktiga poäng.

Södertälje-Luleå    3-4 (2–0, 1–2, 0–2)
Första perioden: 1–0 (5.20) Petri Pakaslahti (Ryan Glenn, Robert Carlsson), 2–0 (13.51) Linus Klasen (Ryan Glenn).
Andra perioden: 2–1 (10.20) Niklas Olausson, 3–1 (11.25) Pierre Hedin (Petri Pakaslahti, Linus Klasen) spel fem mot fyra, 3–2 (14.07) Anders Burström (Niklas Olausson, Martin Chabada).
Tredje perioden: 3–3 (9.30) Chris Abbott (Cam Abbott, Karl Fabricius), 3–4 (11.26) Cam Abbott (Chris Abbott, Karl Fabricius).
Skott: 22–19 (8–1, 7–13, 7–5).
Utv, Södertälje: 4x2. Luleå: 5x2.
Publik: 3 011.