Växjö - Luleå 1-5 och ställningen i tippningstävlingen

Vi börjar med gårdagen där jag kollade in Malmö - Djurgården. I ett välfyllt Malmö Arena fick jag se en målsnål match som dock var underhållande. Djurgården vände i sista perioden från 1-0 till 1-2 och kunde sen hålla ut och ta en för dom viktiga tre poängare.

Asplöven åkte tyvärr på sin andra raka bortaförlust då man förlorade mot Tingsryd med 2-1.

Resultat igår:

Almtuna - Karlskrona 2-3
Malmö - Djurgården 1-2
Tingsryd - Asplöven 2-1
Troja-Ljungby - Örebro 2-7

Idag började jag sportlördan med att se matchen mellan Arsenal och Chelsea, tyvärr blev det förlust för Arsenal med 1-2.

Sen var det dags för Luleå och det blev ännu en seger, det är så underbart kul att se att Luleå bara pumpar på och vinner matcher relativt enkelt utan att man spelar på topp. Jag undrar hur fan matcherna kommer att sluta om Luleå får till sitt spel till max? Känslan är ju att dom kommer att krossa vilket lag som helst.

Det är så jävla kul att kunna njuta av att se Luleå spela sina matcher eftersom det är inte på liv och död, nu har dom redan skapat sig en trygghet i tabellen så då har man också råd att förlora en match. Minns för några år sen då varenda jävla match var på liv och död då en förlorad match innebar en placering under strecket.

Efter Luleå matchen blev det fotboll igen och matchen mellan PSG och Sochaux som min far och syster var på plats i Paris för att se. Dom fick inte se Zlatan göra några mål men tror ändå dom är rätt nöjda av att få se två mål av PSG som vann matchen med 2-0.

AIK har det riktigt tungt i Elitseriestarten, idag åkte man på sin sjunde raka förlust. När kommer första vinsten?

Nu blir det att slå på någon bra fotbollsmatch som får avrunda denna sportlördag, fan va underbart med sport hela tiden! =)

(1–2, 0–0, 0–3)

Första perioden: 0–1 (13.54) Kim Hirschovits (Linus Klasen) , 1–1 (14.06) Robert Rosén (Petr Vampola) , 1–2 (15.26) Daniel Gunnarsson (Linus Klasen, Lukas Kilström).

Tredje perioden: 1–3 (9.14) Niklas Olausson (Pavel Skrbek, Toni Koivisto) spel fem mot fyra, 1–4 (17.57) Niklas Olausson (Linus Persson, Toni Koivisto), 1–5 (19.30) Niklas Olausson (Pavel Skrbek) spel fyra mot fem mål i tom kasse.

Skott: 20–33 (7–11, 5–7, 8–15).

Utv, Växjö: 5x2. Luleå: 5x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle, Shane Warschaw, Gävle.

Publik: 4 526