Luleå - Skellefteå 3-2 och ställningen i tippningstävlingen

Först måste jag få gnälla av mig lite. Jag vet att man flera gånger varje säsong säger att man aldrig sett så dåliga domare i en match och jag vet att man säkert är förbannat enögd. Men idag var det ju fruktasvärt uselt, så uselt att jag tycker att de som dömde borde bli avstängda flera matcher på grund av ett fruktansvärt dåligt arbete. Jag ska inte gå in på något specifikt men flera gånger åkte Luleåspelare ut på någonting som inte borde varit utvisning samtidigt som Saik spelarna klarade sig från solklara regelbrott som borde resulterat i utvisning.

I en jämn första period var det Saik som vann med 1-0. I andra perioden var det Luleå som började bäst och kvitterade till 1-1. Sen fick domarna spasmer i armarna som höjdes för att visa ut Luleåspelarna. Saik satte 1-2 men Luleå gör en riktigt stark sista period och vänder matchen och vinner med 3-2.

Oj så skön denna seger var! Jag var så arg i andra perioden men så jävla glad då slutsignalen gick. Luleå leder serien med 2 spelade matcher.

Min svärmor var ju som sagt och såg sin första hockeymatch någonsin. När Luleå gjorde 3-2 målet ställde hon sig upp av ren reflex och jublade, hon fick till och med tårar i ögonen. Och då ska ni veta att hon inte är sportintresserad. Luleå Hockey berör, även till dom som inte ens är speciellt intresserade.

Men på ett sätt var det svårt att inte beröras, vilken fantastisk stämmning det var i Coop Arena ikväll. Det var slutspelskänsla, så kul att se 6300 personer så upp och applodera Luleå Hockey till 3 poäng.

Asplöven hade ju hemmapremiär idag där man tog emot storlaget Leksand och det utan avstängde Conny Strömberg men med inlånande Luleåspelarna Dean Kukan och Daniel Mannberg. Asplöven skrällvann med 4-2, riktigt kul! En underbar dag för hockeyn i Norrbotten!

Första perioden: 0-1 (03.02) Erik Forssell (Oscar Lindberg, Bud Holloway) i spel fem-mot-fyra.
Andra perioden: 1-1 (31.22) Anton Hedman (Toni Koivisto, Niklas Olausson) i spel fem-mot-fyra, 1-2 (33.09) Johan Forsberg.
Tredje perioden: 0-2 (43.39) Chris Abbott (Robin Jonsson), 3-2 (54.27) Jens Jakobs (Lukas Kilström, Niklas Fogström).
Utvisningar, Luleå: Pavel Skrbek 2+2, Anton Hedman 2, Karl Fabricius 2, Chris Abbott 2, Toni Koivisto 2.
Skellefteå: Johan Alm 2, Joakim Lindström 2, Erik Andersson 2, Melker Karlsson 2.
Skott: 22-17 (6-7, 9-9, 7-1).
Domare: Christer Lärking och Patrik Sjöberg.
Publik: 6 300