Asplöven förlorade snöpligt igen

Ja tyvärr så åkte Asplöven på en ny snöplig förlust, man tog ledningen med 2-3 redan efter 17 sekunder i tredje perioden men Troja vände och vann matchen med 5-4, Asplöven gjorde 4-5 med några sekunder kvar. Det är dock en riktigt bra borta match mot ett starkt Troja men Asplöven har inte råd att tappa ledningar om man ska kunna hålla sig kvar i Allsvenskan.

Själv tittade jag på matchen mellan Mora och Örebro där det bjöds på bra underhållning speciellt i andra perioden där det blev hela 6 mål! Örebro som inte övertygat men ändå tagit bra med poäng gör så även ikväll då man vann matchen med 3-5.

Djurgården fortsätter att ha det tungt, ikväll förlorade dom hemma mot Karlskoga med 2-3. Karlskoga imponerar stort, skräll laget från ifjol ser ut att skrälla även iår.

Allsvenskan ser ut att bli ännu jämnare än Elitserien. Det är för mig en gåta varför inte det är minst 14 lag i Elitserien, Allsvenskan har visat i flera år och visar nu ännu mer vilken bra liga det är och vilken fantastisk bredd det är i ligan. Jag tror att det till och med skulle fungera med 16 lag i Elitserien, både intresse och arena mässigt. Men jag skulle föredra 14 lag i båda ligorna.

Jag har ett klockrent förslag här:

Elitserien 14 lag

Placering 1-7 spelar slutspel

Placering 8-9 spelar en matchserie i bäst av 3, vinnaren tar sista slutspelsplatsen och för det lag som förlorar är säsongen över.

Placering 10-13 spelar en playoff serie där alla möter alla hemma och borta. 10:e placerade laget startar serien med 3p, 11:e 2p, 12:e 1p och 13:e 0p (samma som playoffet till kvalserien ser ut) Dom 2 bästa lagen i denna serie säkrar Elitseriekontraktet och dom två sista spelar i kvalserien.