Luleå - Timrå 3-4 efter straffar och ställningen i tippningstävlingen

Tredje matchen mot Timrå denna säsong och tredje gången matcherna mot dom avgörs på straffar, Timrå vann tyvärr denna gång.

Jag tycker Luleå gör en bra match bortsett från andra halvan av första perioden. Starkt av Luleå att vända 0-2 till 3-2 som kändes som ett rättvist resultat men tyvärr så kvitterade Timrå med endast 7 sekunder kvar av matchen.

Asplöven åkte på en hedersam förlust idag då man förlorade hemma mot Djurgården med 3-4.

Längdskidor:

Det blev ingen bra dag för svensk längdskidåkning idag varken på damsidan eller herrsidan, enda framskjutna placeringen för en svensk idag blev Hellner som kom 9:a.

Skidskytte:

Det blev ingen bra svenskdag för skidskyttarna heller. Det var väldigt blåsigt vilket gjorde att tävlingen blev grymt orättvis då vissa hade vindstilla medans andra hade storm. Bergman var en av dom som hade otur att det blåste då han kom in på vallen, hela fem bom blev det för han i stående! Ferry klarade sig undan med en bom och blev bäste svensk på en 16:e plats, Ferry har inte hittat åkformen, det går riktigt segt i spåret! Det var riktigt kul att se unge Christoffer Eriksson göra ett bra lopp då han tog sina första världscup poäng, han bommade ett skott och slutade som näst bäste svensk på en 26:e plats.

Första perioden: 0–1 (7.59) Sebastian Erixon (Alexander Larsson, Daniel Öhrn), 0–2 (18.50) Max Friberg (Jonathan Hedström).

Andra perioden: 1–2 (10.48) Fredrik Svensson (Jens Jakobs, Lukas Kilström), 2–2 (17.05) Joonas Vihko (Niklas Olausson, Toni Koivisto) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–2 (5.58) Karl Fabricius (Sami Sandell, Fredrik Svensson), 3–3 (19.57) Max Friberg (Sebastian Erixon, Jonathan Hedström).

Avgörande str: Per Hallin.

Skott: 26–30 (8–7, 12–7, 5–12, 1–3, 0–1).

Utv, Luleå: 4x2. Timrå: 3x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle, och Pehr Claesson, Alvesta.

Publik: 5 831.