Semifinal 1

Luleå tog ledningen med 1-0 i matchserien i en ganska ologisk match. Luleå fullständigt dominerade första halvan av matchen men ändå kunde Skellefteå hämta upp 2-0 till 2-2. Sen när Skellefteå började ta över matchen så tar Luleå ledningen. Sen får Skellefteå spela 5 mot 3 i nästan 2 minuter och ytterliga 2 i 5 mot 4 utan att lyckas göra mål men naturligtvis så gör dom mål precis när Luleå klarat av utvisningarna. Matchen går till förlängning där Skellefteå har ett stort övertag men det är Luleå som avgör och det är Burra av alla som gör det.

Skellefteå–Luleå 3–4 e förl (0–1, 2–1, 1–1, 0–1)

Första perioden: 0–1 (15.04) Mats Lavander (Sebastian Enterfeldt, Niklas Olausson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0–2 (0.58) Pär Arlbrandt (Topi Jaakola, Niklas Olausson), 1–2 (16.08) Christian Söderström (Erik Forssell, Jimmie Ericsson), 2–2 (19.23) Joakim Lindström (Martin Lundberg, Mikko Lehtonen).

Tredje perioden: 2–3 (5.44) Pär Arlbrandt (Simon Hjalmarsson), 3–3 (11.14) Fredrik Warg (Yared Hagos, David Rundblad).

Fjärde perioden: 3–4 (13.38) Anders Burström (Konstantin Komarek).

Skott: 40–34 (9–15, 12–3, 11–10, 8–6).

Utv, Skellefteå: 2x2. Luleå: 8x2.

Domare: Thomas Andersson, och Gävle, Ulf Rönnmark, Stockholm.

Publik: 5 755.