Kvartsfinal 7

Ojojoj, allt känns så jävla overkligt just nu. Som Luleå fan har man vant sig att det ALLTID stutsar stolpe ut när Luleå ska spela avgörande matcher och oj så nära det var även denna gång. Luleå tappar 3-0 i matcher till 3-3 och sjunde avgörande väntade i Coop Arena. En Arena som i afton var helt klätt i rött då i stort sett att hade röda t-skirts som delades ut. Med bara drygt 3 minuter kvar gjorde Djurgården 3-2 och då kändes det som vanligt, stolpe ut vid avgörande lägen men tack å lov så kvitterade Luleå med 2 minuter kvar i spel 6 mot 4, perfekt drag av Rönken att plocka ut målvakten. Sen i mitten av fjärde periden gjorde Robin Jonsson mål och skickade Luleå till semifinal, Robins första mål för säsongen, han kunde inte välja ett bättre tillfälle! Vilket jävla jubel det blev vid målet, stämmningen var sjukt bra hela matchen men när avgörande målet kom trodde jag att taket skulle lyfta och landa nånstans i Älvsbyn. Jag fick mig ett snack med Elias Fälth ikväll och fick en näve efter avgörandet :)

Nu ska det bli så jävla kul att möta Skellefteå i en semifinal och hur det än går så har Luleå gjort en fantastisk säsong!

Luleå–Djurgården 4–3 e förl (1–1, 1–1, 1–1, 1–0)

Första perioden: 0–1 (8.14) Daniel Brodin (Andreas Holmqvist) , 1–1 (13.46) Joonas Vihko (Chris Abbott, Topi Jaakola).

Andra perioden: 1–2 (12.07) Mika Hannula (Josef Boumedienne), 2–2 (13.05) Joonas Vihko (Chris Abbott).

Tredje perioden: 2–3 (14.11) Mika Zibanejad (Marcus Krüger, Marcus Nilson), 3–3 (18.05) Simon Hjalmarsson (Janne Niinimaa) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 4–3 (13.45) Robin Jonsson (Chris Abbott, Simon Hjalmarsson).

Skott: 38–27 (11–9, 9–5, 12–8, 6–5).

Utv, Luleå: 1x2. Djurgården: 3x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping, och Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik: 6 300.

Luleå vidare med 4–3 i matcher