Kvartsfinal 1

Luleå vinner den första kvartsfinalen, så skönt! Arla gjorde tidigt 1-0 och i tredje perioden spelade Luleå riktigt bra där Djurgården inte alls kom till några lägen men med bara 2 minuter kvar så slänger Hannula in en puck från mittzon som Anders Nillson lyckas släppa in! Nilsson som före det målet varit fantastiskt bra. Då ville man bara gå under jorden men så skönt det var att Luleå gjorde pinan kort och avgjorde direkt i förlängningen.  Var lite extra skönt att Enterfeldts avgörande mål var ett riktigt skitmål.

Före matchen var jag faktiskt inte så nervös men så fort pucken släpptes vart jag så jävulskt nervös, kände mig fan helt svag.

Luleå–Djurgården 2–1 e förl (1–0, 0–0, 0–1, 1–0)

Första perioden: 1–0 (0.49) Pär Arlbrandt (Niklas Olausson).

Tredje perioden: 1–1 (18.02) Mika Hannula.

Fjärde perioden: 2–1 (0.22) Sebastian Enterfeldt spel fem mot fyra.

Skott: 28–19 (4–5, 12–8, 10–6, 2–0).

Utv, Luleå: 3x2. Djurgården: 3x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums, och Christer Lärking, Solna.

Publik: 4 881.