Luleå - Skellefteå 5-3

Oj vilken fantastisk match det blev, Luleå gör en sinnessjuk bra första period där man fick spela massa pp och gick upp till en 3-0 ledning. Man kände sig inte alls säker på seger då men inte fan trodde man att Skellefteå skulle göra 3 mål på 4 min, då var man gode jävla mortne. Tur då att Abbottarna vaknade till liv för första gången på jävligt länge och avgjorde matchen i tredje. Stämmningen i arenan var ju helt fantastisk!

Luleå är i serie ledning! självklart ska man passa på att njuta då detta förmodligen är enda gången vi kommer vara det.

Första perioden: 1-0 (2.10) Mats Lavander (Niklas Olausson, Elias Fälth) EQ, 2-0 (9.24) Pär Arlbrandt (Niklas Olausson, Mats Lavander) PP2, 3-0 (14.44) Cam Abbott (Chris Abbott, Janne Niinimaa) PP1

Andra perioden: 3-1 (3.36) Joakim Lindström (Adam Larsson) EQ, 3-2 (5.00) Pierre-Edouard Bellemare (Johan Forsberg, David Rundblad) EQ, 3-3 (7.28) Mikko Lehtonen (Fredrik Warg) EQ

Tredje perioden: 4-3 (8.08) Cam Abbott (Janne Niinimaa, Chris Abbott) EQ, 5-3 (12.51) Joonas Vihko (Cam Abbott, Janne Niinimaa) EQ

Skott: 36-21 (20-6, 10-9, 6-6)

Utv: Luleå HF: 4x2, Skellefteå AIK: 8x2

Domare: Thomas Andersson, Patrik Sjöberg

Linjemän: Jan Sandström, Emil Yletyinen