OS dag 8

WOW!! Igår fick man uppleva en historisk svensk skidtävling, tror det är den mest underhållande längdåkning tävling jag nånsin sett. Det var åxå en helt annorlunda tävling än vad man är van att se, tydligen har det inte hänt att någon ryckt så himla tidigt. Man blev lite tårögd då svenskarna gick i mål.

Ingen av svenskarna var ju direkt favorit att ta medalj i denna dubbeljakt. Alla svenskar var med i första klungan vid skidväxlingen till fri stil (Johan Olsson, Marcus Hellner, Anders Södegren och Daniel Rickardsson) men direkt efter skidbytet stack Johan Olsson överaskande ifrån klungan men ingen trodde ju att det skulle hålla. Han ledde som mest med 24 sekunder och det mycket tack vare Marcus Hellner och Anders Södegren som helt osjälviskt offrade sina egna chanser till medalj med att gå upp först i jagande klungan och bromsa ner farten för att hjälpa Johan Olsson. Södergren som knappt gjort en tävling denna säsong ser hur pigg ut som helst och offrar allt för sin landsman.

I den jagande klungan tog ryssen Legkov upp jakten men det var bara Hellner och tysken Angerer som orkade hänga med ryssen. I sista backen innan upploppet var dom 3 ikapp Olsson och då trodde man så klart att dom bara skulle åka förbi han men på nå jävla sätt hittar han krafter att svara och i spurten var det Hellner som var starkast och Olsson kunde hålla Legkov bakom sig och säkrade bronset. Guld och brons!! Helt jävla otroligt med tanke på att man trodde inte ens att det skulle bli medalj. Extra kul var åxå att norska stor favoriten Petter Northug blev nerspörtad av Södergren om 10:e platsen.

Efter OS dag 8: 3 Guld, 1 Silver och 2 Brons




(bild från aftonbladet.se)
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0